A Csárdáskirálynőre minden jegy elkelt!

A Csárdáskirálynő – Cecília szerepében Fodor Zsókával – augusztus 6-án mutatkozik be a Szarvasi Vízi Színház színpadán. Jegyet azonban már nem lehet kapni Kálmán Imre nagyoperettjére, három héttel az előadás előtt megtelt a nézőtér.

A Békés Megyei Jókai Színház előadásait nem várt érdeklődés fogadta Szarvason. A Lúdas Matyi és a Kapj el! című darabokat teltház előtt játszotta a társulat, a Vers a víz fölött programsorozat pedig soha nem látott rekordokat döntöget az irodalmi rendezvények látogatottságát tekintve.

 

csardas01Szarvasi Vízi Színház színpada

A Csárdáskirálynőre három héttel az előadás előtt már elfogyott az összes jegy. Mi lehet ennek az oka? Egyrészt az a varázslatos környezet, amely a Szarvasi Vízi Színházat körülöleli: a Holt-Körös, a mocsári ciprusok, a vízpart, a színpad mellett elhelyezkedő fahíd egy olyan atmoszférát teremt, mellyel Magyarországon, de még Európában is ritkán találkozik a látogató. Másrészt maga a színház épületének kialakítása: a vízre épített színpad, az amfiteátrumot idéző nézőtér, s az azt körülhatároló két bástya egyedülálló építészeti megoldás országunkban. Harmadrészt pedig természetesen az sem elhanyagolandó, milyen produkció kerül erre a színpadra: a Jókai színház az elmúlt négy évben sokat tett le az asztalra, mind művészileg, mind a szervezés területén.

 

csardas02A Csárdáskirálynő - részlet

A Szarvasi Vízi Színház immár az ötödik játszóhely, melynek működtetését magára vállalta. A teltházas produkciók pedig azt bizonyítják, hogy Szarvason is helytállt a teátrum. A Csárdáskirálynő sikere pedig csak hab a tortán. A békéscsabai és a nagyszalontai hatásos bemutatkozás után most ismét hihetetlen érdeklődés kíséri a Seregi Zoltán rendezésében színre vitt operettet. A Jókai színház vezetősége még keresi a megoldást, miként tudná még több ember számára elérhetővé tenni a szarvasi előadást.

 

Forrás: Békés Megyei Jókai Színház

süti beállítások módosítása