Mesés Kultkikötő

Az elmúlt 5 évben a Balatonföldvári Szabadtéri Színház – Kultkikötő a 115 éves Balatonföldvár és a térség nyári kulturális központjává nőtte ki magát. A déli parti város árnyas parkjának közepén megbúvó Kultkikötő 2011. július 16-tól szeptember 4-ig változatos programokkal várja vendégeit.

Gyógyír északi szélre, Bodrogiék, és Randevú


Az idei nyár a Gyógyír északi szélre című darab magyarországi ősbemutatójával kezdődik július 16-án, Fullajtár Andrea és Őze Áron szereplésével. Egy különleges e-mailváltás következtében kialakult kapcsolatról szóló előadás, mely a teljes ismeretlenség és kedves bensőségesség közti keskeny mezsgyén egyensúlyozva izgalmas perceket tartogat fiataloknak és idősebbeknek egyaránt.

 

A második hétvége, előestéjén július 22-én az „Abigél” című tévéfilmsorozat Torma Piroskájaként megismert Bánfalvy Ági és Harmath Imre produkciójában láthatjuk a világsikerű Jövőre, veled, ugyanitt 1. vígjátékot. Másnap, július 23-án két legendás színművész ad egymásnak randevút…, nem máshol, mint a színpadon. Bodrogi Gyula és Voith Ági az elmúlt években nem szerepeltek egy előadásban, most mégis úgy döntöttek, hogy leghíresebb duettjük, a Jamaicai trombitás mellett előadják számtalan egyéni és közös dalukat a Hattyúdaltól a Kaktusz virágáig, a mesejátékoktól a kabarétréfákig és persze slágerek sokaságát a Jamaikai trombitástól a Gyurgyevóig. A Randevú a színpadon dalait a népszerű pár élőben, zenekari kísérettel adja elő.

KULTKIKOTO_programok_2011

 

A nagy négyes


Július utolsó szombatján (július 30-án) A nagy négyes lép a balatonföldvári színpad világot jelentő deszkáira. A négyes tagjai visszavonult, egykor ünnepelt operaénekesek. Egy békés művészotthonban él a tenor, a basszus és az alt – amikor egy nap váratlanul beköltözik a szoprán is… A színdarabban Molnár Piroska, Vári Éva, Benedek Miklós és Szacsvay László az örökifjúságról és a művészet hatalmáról mesél iróniával, sok humorral fűszerezve.

Quimbytől a Portugálig

 

Augusztus 5-én a Kultkikötő történetében először lép fel a húsz éves Quimby, mely hazánk egyik legnépszerűbb zenekara, fesztiválok állandó nagyszínpados fellépője.

 

Több hazai színházban hosszú évek óta sikerrel játszott darab a Portugál, amely augusztus 6-án tekinthető meg a Kaposvári Csiky Gergely Színház előadásában. A történet egy isten háta mögötti faluban, Irgácson játszódik, ahová egy nap érdekes idegen érkezik. Bece, a Budapestről jött fiú itt szeretne megpihenni, mielőtt továbbindulna Portugáliába. Az állóvíz azonban felkavarodik, és botrány, zűrzavar, felfordulás költözik a kocsmába, a falu közösségi életének központjába…

 

Földes László Hobo új lemezének színpadi változatával augusztus 12-én, a Circus Hungaricus-szal érkezik Földvárra.

 

Imposztor, Karinthy és merengés

 

Az Imposztor rendkívüli színházi estet ígér Kovács Lajos színművész főszereplésével. Az előadás augusztus 13-án látható a Budapesti Kamaraszínház és Gyulai Várszínház közös produkciójában.

 

Augusztus 18-án a négy nagyszerű színművész produkciója A nagy négyes duplázik a Kultkikötőben ismét feledhetetlen élményt kínálva.

Huszonnyolc év telt el az István, a király című rockopera bemutatója óta. A Kaposvári Roxínház a nagysikerű tavalyi fellépés után augusztus 20-ának előestéjén visszatér az örökérvényű, zsigereinkben lüktető, mindenki által ismert és kedvelt Szörényi-Bródy mára már klasszikus zeneművével.

merengekRétfalvi Tamás, Tasnádi Bence, Huzella Júlia, Ficza István - Merengek a múltnak...

 

További produkcióink; az Énke- Nagy Viktor színművész Karinthy-estje (július 28.), a Merengek a múltnak.... zenés est régi magyar filmslágerekkel (július 29./augusztus 11. – Színház- és Filmművészeti Egyetem), valamint Szép Ernő vígjátéka a Vőlegény (augusztus 4. – Kaposvári Színművészeti Egyetem) is igazi csemegeként garantálják a felhőtlen szórakozást.

 

Mindezek mellett állandó programok várják a felnőtteket és gyerekeket is. 2011. július 16-tól szeptember 4-ig, minden szombaton 10.00 órától 12.00 óráig ingyenes kézműves foglalkozásokkal, vasárnaponként pedig 11.00 órától gyermekszínházi előadásokkal várja a kicsiket és nagyokat a MESÉS KIKÖTŐ.

Minden szerdán 21.00 órától ingyenes PARTMOZI a szabadtéri színház rendezvénysátrában magyar filmsikerekkel és dokumentumfilmekkel, valamint minden csütörtök-péntek-szombaton 11.00 órától 16.00 óráig ingyenesen megtekinthető képzőművészeti és fotóművészeti kiállításokkal várja az érdeklődőket a KULTGALÉRIA.

süti beállítások módosítása