Négykézlábtól – négykézlábig- Programok a Teátrumiak sátrában

Kedden, július 19-én kezdődik „Tusványos”, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor Tusnádfürdőn. A Magyar Teátrumi Társaság már a tavalyi fesztiválon is megjelent, hiszen több ezer példányban szétosztották a Magyar Teátrum című magazint. Az egyesület és az újság, a Békés Megyei Jókai Színház és más tagszínházak segítségével az idén már a programszervezésbe is bekapcsolódott, egy színházi kulturális sátor felállításával. A programról olvashatnak.

A_harom_felgommbol_ketto.JPG_1

Rögtön a bejárat mellett ütközhet bele az érkező a Színházi Sátorba, illetve sátrakba: három fehér félgömb, eltéveszthetetlen megjelenés. "A színház elkísér, és kapaszkodót nyújt a csecsemőkortól az aggastyánkorig, mondhatni négykézlábtól – négykézlábig. Ezzel a mottóval folynak a programok minden nap: reggel babajátszó, délelőtt gyerekelőadások, napközben színházi témájú viták, este színházi előadások, éjjel bulik. Négykézlábtól négykézlábig!" - közölték a Teátrumiak.

A_Magyar_Teatrum_satrai.jpg_2

A délelőttök a gyermekeké és szüleiké lesznek. Láthatják a Békés Megyei Napsugár Bábszínház Vásárfiak és Kalandozás Sárkányföldön című előadásait, a MeseHetes nevű csíkszeredai zenekar. pedig színházi- és rajzfilmzenékkel mutatkozik be.

Délutánonként különböző színházi témák körüli kerekasztal beszélgetéseken vehetnek részt, többek között az oktatás és a színház, a színház és a kritika viszonyáról, kapcsolatáról.

KapaszkodjanakKapaszkodjanak! a társaság jelszava

Az esti színházi előadásokon A Jókai Színház színeiben musical esttel lép fel Szomor György és az Antovszki Band, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház képviseletében A helység kalapácsát adja elő Besenczi Árpád színész-igazgató, kedvenc verseiből válogat Kubik Anna színésznő, a Veszprémi Petőfi Színház pedig bemutatja Vígságok és Balgaságok című darabját Terescsik Eszter és Szűcs László előadásában.

 

A részletes programról itt olvashatnak.

süti beállítások módosítása