Átadás előtt a kaposvári Agora

Csaknem hatvan civil szervezetnek, művészeti iskoláknak, táncegyütteseknek, színtársulatoknak és a Vaszary Képtárnak is otthont ad Kaposváron az uniós támogatással elkészült Agora, mely augusztus 12-én egy nagyszabású Rippl-Rónai-kiállítással nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.

Horváth Gáborné, a központ igazgatója a kivitelezés utolsó szakaszában tartott hétfői sajtóbejáráson hangsúlyozta: a korábbi, vonzerejét vesztett művelődési ház nemcsak megjelenésében újult meg látványosan, hanem technikai felszereltségében és funkcióját tekintve is megfelel a kor követelményeinek. Az országban elsőként elkészült Agorában szeptembertől a korábbinál sokkal szélesebb körű szolgáltatásokkal és programokkal várják a kaposváriakat és a környéki kistérség lakosságát - közölte az igazgató.

agora

Tóth István, Kaposvár fideszes alpolgármesterének tájékoztatása szerint a beruházás összesen 2,2 milliárd forintból valósult meg, melyből 1,2 milliárd az állami és az uniós támogatás. Az épület műszaki átadása megtörtént, az augusztus 12-én megnyíló kiállítással elkezdődhet a kulturális központ birtokba vétele - tette hozzá. Az 5300 négyzetméter alapterületű kulturális központban 500 négyzetméternyi kiállítótér és egy 400 nézőt befogadó színházterem is helyet kapott. A homlokzatot hőszigetelt üvegszerkezet alkotja, az épület fűtését korszerű kazánok és napkollektorok biztosítják.

süti beállítások módosítása