Sikeres évadot zárt a szabadkai Népszínház

Az elmúlt évadban a szabadkai Népszínház magyar és szerb társulata négy-négy bemutatót tartott. Az összesen 182 előadást több mint 32 ezer néző látta – írja a Magyar Szó című délvidéki napilap.

A szabadkai Népszínházban tartottak egy ötödik magyar nyelvű bemutatót is a 2010-2011-es évadban, az újvidéki Művészeti Akadémia magyar végzős színészosztályának a vizsgaelőadását. Ez a következő évadban is a színház repertoárján marad.

k09ljubica

Ljubica Risztovszki, a szabadkai Népszínház igazgatója a lapnak elmondta a néhány hete zárult évadról, hogy összesen 33 előadás szerepelt a játékrendben. 
Az évadban több mint 32 ezer néző fordult meg a Népszínházban. Ez átlagosan 82 százalékos látogatottságot jelent. A magyar társulat 104 előadást a Jadran színpadon vagy a Soltis Stúdióban játszott. Emellett 44 esetben külföldön, a Vajdaság más településein, fesztiválon is láthatta a közönség a magyarul előadott darabokat.
A szerb társulat 78 alkalommal lépett fel az anyateátrumában és 8 esetben más színpadon. A szabadkai közönség 33 esetben nézhette meg más társulat, színház vendégelőadását.
Több fesztiválon is szerepelt mindkét társulat. Az újvidéki Sterija Játékokon most érte el a szabadkai teátrum a legnagyobb sikert. A Kukavicluk című előadás kapta a legjobb előadásnak járó fődíjat, és a kritikusok szerint is ez volt a rangos fesztivál legjobb előadása.

süti beállítások módosítása