Sikerszériát fut a Vers a víz fölött a Vízi Színpadon

Rendkívül sikeresnek értékelik a szervezők a szarvasi Vízi Színház Vers a víz fölött című irodalmi sorozatát - számolt be a beol.hu.

Amikor útjára indult a Vers a víz fölött programsorozat a Szarvasi Vízi Színház színpadán, talán senki nem mert álmodni arról, milyen sikerszériát fut majd be - tájékoztatta lapunkat Tari Sarolta, a Jókai Színház munkatársa.

- Napjainkban egymást érik a kétségbeejtő hírek az irodalom és a kultúra helyzetéről, a kultúra iránti igény folyamatos mélyrepüléséről. A statisztikákat olvasgatva, miszerint Magyarországon a lakosság 60%-a egy év alatt egyetlen könyvet sem olvas el, bizony, nem túl rózsás a helyzet. S eközben egy Békés megyei városban megtörténik a csoda.

vizi

A közel 18 000 lakost számláló (bár ne feledkezzünk meg a turistákról sem) településen minden egyes nap legalább száz ember iktatja be az esti programjába a kulturális szórakozást: Adyt, Örkényt vagy József Attilát hallgat a Holt-Körös partján. Csáth Géza és Wass Albert műveiért több mint kétszázötvenen látogattak el a vízi színházba. Valami történt, valami megmozdult Szarvason.

A felolvasó  estek, melyeken Kosztolányi, Radnóti és Villon is terítékre kerül majd a Békés Megyei Jókai Színház művészeinek előadásban, minden nap 20 órakor kezdődnek, s augusztus 18-ig folyamatosan várják az érdeklődőket Szarvason, a vízi színházban.

süti beállítások módosítása