"Nem lehet baj" - Reménykednek a József Attila Színház színészei

Még mindig bizonytalan a József Attila Színház társulatának jövője, ennek ellenére, a színészek bizakodva várják a kinevezett Nemcsák Károlyt. Úgí gondolják Nemcsák "egy közülük" és biztosan nem fogja utcára tenni az embereket. Lapszemle.

“Sajnos még most sem tudunk semmi konkrétumot, de nagy várakozással tekintünk Nemcsák Károly igazgatói kinevezése elé” – mondta Fehér Anna színésznő, aki már a Szomszédok című televíziós sorozatban is sokat dolgozott a leendő direktorral “Azért is bizakodunk, hisz egy kollégánk lesz az igazgató” – tette hozzá.

feherannaek

Fehér Anna véleményéhez csatlakozott Háda János színész-rendező is, aki a múlt csütörtöki pályázati döntés óta több társulati taggal beszélt a várható kilátásokról. “Többen felhívtak Nemcsák Károly kinevezése óta, s azt kérdezik, most akkor mi lesz?” – mondta Háda János.

Korábban arról is beszámolt az Origonak, hogy a szakszervezeten keresztül kérték Nemcsák pályázatának nyilvánossá tételét. Szerinte főleg azután bizonytalanodott el a színház 107 alkalmazottja, hogy a másik pályázó Horgas Péter nyilvános pályázattal indult. "Ebben a pillanatban csak feltételezések vannak. Koltay és Horgas kijelentette, hogy ezzel a társulattal akar dolgozni, Nemcsák viszont nem jelentett ki semmit" - mondta, hozzátéve, hogy a társulat mindenképp bizalmat szavaz az új igazgatónak.

hada_jozsa

“Én csak azt mondhatom nekik, hogy nem lehet baj, hisz Karcsi a kollégánk, egy közülünk, nem teszi meg, hogy a nyár közepén szerződéseket bont, és utcára tesz embereket, hisz pontosan tudja, hogy már semmi esélyünk elhelyezkedni. Vagy ha nem tudja, ha mégis megteszi ezt a barátaival, pályatársaival, akkor a színészi esküjét szegné meg, és ez szerintünk lehetetlen. Tudjuk, olyan szóbeszéd járja a színházon kívül is, hogy még társulati ülés sem lesz, egyszerűen csak levélben értesítik azt, aki ki van rúgva. De mi ezt nem vagyunk hajlandóak elhinni”.

Ugyanakkor Őze Áron, a szakmai bizottság tagja azt nyilatkozta a Színház.hu-nak : “Nem kezdeném el elemezni a különböző pályázatokat, de a kiírás alapján és a pályázati anyagokat tekintve is úgy érzem, hogy a József Attila Színház társulatának vége, csak nem merjük kimondani “.

süti beállítások módosítása