Pályázatot írtak ki Nemzeti Táncszínház igazgatói posztjára

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) csütörtökön pályázatot tett közzé a Nemzeti Táncszínház Nonprofit Kft. vezetői álláshelyének betöltésére.

A 2001. december elsején a budai Várszínházban megnyílt, tehát idén tízéves intézmény 2005-ben kapta második játszóhelyét a Művészetek Palotája Fesztivál Színházában.

Alapfeladata és célja, hogy országos és nemzetközi, a táncművészet egészét és minden ágát befogadó színházi tevékenységet folytasson. A kormany.hu internetes oldalon csütörtökön közzétett pályázatot a következő 30 napban lehet beadni, ezt követően 45 nap áll a szakmai bizottság véleményének kikérésére és a munkáltatói jogokat gyakorló személy döntésére.
A pályázat nyertesét a nemzeti erőforrás miniszter bízza meg a Nemzeti Táncszínház irányításával, az új vezető feladatait munkaszerződés keretében látja el. A megbízás 2011. december 1-től 2012. december 31-éig tart.
Török Jolán, a Nemzeti Táncszínház ügyvezető igazgatója ennek kapcsán elmondta, hogy az ő megbízatása - hasonlóan a Nemzeti Filharmonikusok ügyvezetőjéhez - már 2010-ben lejárt. Kiemelte: azért is indul az új pályázaton, mert nem kíván újabb öt évet vállalni, és 2012 közepén új pályázat kiírása várható.

süti beállítások módosítása