Lehet pályázni az Új és a Madách Színházra

Kiírták az igazgatói pályázatot a Madách Színház és az Új Színház vezetői posztjára. A két intézmény leendő vezetőitől azt várják, hogy megtartsák a színházak jelenlegi profilját.

A két színház ügyvezetői munkakörének betöltésére öt éves határozott idejű – 2012. február 1-jétől 2017. január 31-ig tartó – munkajogviszony keretében kerül sor. A pályázat beadási határideje mindkét esetben 2011. augusztus 28. A pályázatokat az előadó-művészeti törvény előírásai alapján létrehozott szakmai bizottság véleményének mérlegelésével Tarlós István főpolgármester bírálja el és dönt a munkakör betöltéséről a benyújtást követő 45 napon belül.

madach

A kormany.hu portálon közzétett pályázati felhívások szerint a Madách Színház vezetőjének feladata világszerte sikeres, igényes musicalek bemutatása, valamint kiváló magyar szerzők zenés darabjainak színpadra állítása korszerű színháztechnikai eszközökkel és szcenikai háttérrel, igényes szórakoztató prózai művek bemutatása. Emellett helyet kell adnia egyedi hangvételű kamaraesteknek és lehetőséget kell biztosítani fiatal tehetségeknek.

ujszinhaz

Az Új Színház vezetőjétől azonban elsősorban klasszikus és kortárs magyar művek, és színvonalas világirodalmi művek bemutatását várják el, megtartva a színház jelenlegi közönségét. Ugyanakkor új nézőrétegeket, valamennyi korosztályt is meg kell céloznia. A kiírás kiemeli a határon túli rendezőkkel folytatott együttműködést, illetve anyanyelvünk ápolását (!). 

A Madách Színház 2011. évi bevételi terve 1 650 millió forint, kiadási terve: 1 647 millió Ft, a működési támogatás: 615 millió Ft. Az Új Színház 2011-ben 554,54 milliós bevétellel és 554 milliós kiadással számol, a működési támogatás: 387,54 millió Ft, ebből önkormányzati támogatás: 190,14 millió Ft.

A munkakör betöltésének feltétele – mindkét esetben, az előadó-művészeti törvény értelmében – a színházi alaptevékenységnek megfelelő szakirányú felsőfokú végzettség és legalább öt éves szakmai gyakorlat. Előnyt jelent a szakterületen szerzett vezetői gyakorlat és legalább egy világnyelv tárgyalási szintű ismerete.

A pályázatoknak tartalmazniuk kell a támogatás várható, a 2012. évi támogatás nagyságrendjének mértékét figyelembe vevő működtetési koncepcióhoz kapcsolódóan a színházakat üzemeltető társaság 2012. február 1-jétől 2017. január 31-ig terjedő időszakra vonatkozó részletes üzleti tervét.

ik.

Márta István, az Új Színház jelenlegi igazgatója már jelezte, hogy újra pályázik.

 

A Madách Színház pályázata itt érhető el.

Az Új Színház pályázata itt érhető el.

süti beállítások módosítása