Új kapcsolat, új remények, új házasság? - Ölelj át a Tháliában

Egy férfi eltemeti a feleségét. Egy nőt elhagyott a férje. A férfi hallani sem akar új kapcsolatról. Minden a régire emlékezteti. A nőnek végleg elege van a férfiakból. Új kapcsolat, új remények, új házasság? Szó sem lehet róla. A férfi is, a nő is a „gyászmunkával” van elfoglalva. Mit kezdenek egymással, ha a véletlen egymáshoz sodorja őket? Mi sülhet ki ebből? Csupa váratlan helyzet épp úgy, mint az életben.

olelj2

 

Vígjátéki helyzetek – az élet komoly dolgairól. Neil Simon, a nálunk is népszerű író hősei küzdenek magukkal és egymásért. Mi meg hol sírunk, hol nevetünk rajtuk, de nekik drukkolunk, ma este a Thália Színházban, ahol bemutatják az Ölelj át! című darabot Kerekes Éva, Gálffi László, Görög László és Takács Kati főszereplésében. Hogy mi várja a közönséget, arra Kerekes Éva válaszol. A következő videók pedig a próbákról, a produkcióra való készülődésről is árulkodnak.

      

Kerekes Éva a darabról: "Első olvasásra nekem sablonosnak tűnt a történet, de miután tovább ízlelgettem a mondanivalóját, rá kellett jönnöm, hogy a szerző nagyon is valódi dolgokat boncolgat. Az Ölelj át! a maga keresetlen egyszerűségében mélyen emberi és megérintő. Nem történnek nagy dolgok, nincsenek óriási fordulatok, amik váratlanul érnék az embert, inkább azt mondom, olyan élethelyzeteket látunk, amelyek bármelyikünkkel megeshetnének. Neil Simon azáltal teszi egyedivé ennek a négy embernek a történetét, hogy a nézőre bízza, mit kezd ezekkel az érzésekkel.

 

  

(...) ami Takács Katival (Jennie) történik, az velem (Faye) nem esik meg, vagyis az általam megformált karaktert az új szerelem izgalma elkerüli. Viszont az ő hatására az én figurámban történik egy fordulat: Faye megpróbál kijjebb lépni a hiányérzetekkel teli kapcsolatából. Ez azonban csak így elmesélve ennyire egyszerű. Eredetileg fiatalabb szereplőkre íródott a történet. Attól viszont, hogy Takács Kati és Gálffi László játssza a fő vonulatot, máshova kerülnek a súlypontok. Az ember a kora miatt másként érzékeli a problémákat, és bonyolultabban éli meg a szerelmet, a másik megismerését. Ugyanakkor azt gondolom, hogy egy pillanat alatt minden leegyszerűsödhet, ha két ember lényegi közös pontot talál egymásban. Persze az idő múlásával egyre nehezebb belekezdeni egy kapcsolatba, mert az emberben egyre több az olyan reflex, amin már nem tud, vagy nem is akar változtatni. Ennek ellenére erősen hiszek abban, hogy akárhány évesek is vagyunk, bátornak kell lenni, hogy minél több minden megtörténhessen velünk..."
olelj1
NEIL SIMON: ÖLELJ ÁT
Szereplők:
George Schneider: Gálffi László
Jennie Malone: Takács Katalin
Leo Schneider: Görög László
Faye Medwick: Kerekes Éva
Szaxofon: Jelasity Péter
Fordította: Ungvári Tamás
Díszlet- és jelmeztervező: Bujdosó Nóra
A rendező munkatársa: Benedek Albert

Rendező: Szántó Erika

JEGYVÁSÁRLÁS

süti beállítások módosítása