Országos Musical Kurzus - Gálaműsor Veszprémben

A VI. Országos Musical Kurzusnak ad otthont a Veszprémi Petőfi Színház 2011. július 17-től augusztus 4-ig. A rendezvény fővédnöke Oberfrank Pál, az intézmény igazgatója. A Ritmus fogva tart Veszprémben című gálaműsort is rendeznek a teátrumban, a zárónapon, este hét órakor.

A kurzus célja a fiatal tehetségek felfedezése, felkarolása és a musical műfaj megismertetése, oktatása. A jelentkezők bepillantást nyerhetnek a színház világába, egyéni és csoportos oktatásban vesznek részt. Többek között színészmesterséget, beszédtechnikát, éneket, táncot, színpadi mozgást tanulhatnak.

A növendékek Feke Pál Junior Prima-és Artisjus díjas színművész, Szabó Szilvia énekművész ( a kurzus művészeti vezetője ), Szeles József színművész és Szakál Attila táncművész vezetésével készülnek a záró musical show bemutatójára.

musical1

A műsorban olyan világhírű  világhírű zenés előadásokból láthatnak részleteket a nézők, mint a Chicago, a West Side Story, az Elisabeth, a Mozart!, a The Wedding Singer, a Mamma Mia, a Hotel Menthol, az Oliver!, a Légy jó mindhalálig, A Notre Dame-i toronyőr és We Will Rock You.

Az esten fellépnek a VI. Országos Musical Kurzus fiatal tehetségei, valamint felkészítő művészeik. A produkció rendezője Feke Pál, koreográfusa Szakál Attila, a két asszisztens pedig Tóth Zsanett és Kis Katalin.

musical2

Még áprilisban az Országos Musical Kurzus fiatal csapata a 25. Barcelona Dance Award fesztiválon kategóriájában az első helyen végzett, és a legjobb előadóknak járó díjat is elnyerte.  Európa egyik legnagyobb és legfontosabb amatőr táncos eseményén huszonhét ország 1300 versenyzője lépett színpadra. A kurzus tagjai számos hazai siker – és fesztiváldíj – után most nemzetközi szinten mérettették meg magukat, egy új produkcióval: Elton John és Tim Rice Aida című musicaljének két részletét adták elő, angol nyelven, látványos koreográfiával.  A veszprémi műsorban látható lesz ez a két koreográfia is.

süti beállítások módosítása