Eltűnt a spenót!! - Popeye Szegedre hajóz

Zenés hajózás” nyitja az Újszegedi PORT.hu Színpad színházi előadásainak sorát a ligetben augusztus 5-én és 6-án. "A Popeye felhőtlen családi szórakozást, az egyfelvonásos operák színháztörténeti jelentőségű zenei csemegét ígérnek Újszegeden" - ajánlják a darabot a szervezők.

"A kecskeméti Katona József Színház vendégjátéka, Réczei Tamás rendezésében hatalmas sikernek örvend a bemutató óta, gyerekek százai fogadják tombolva a megelevenedett rajzfilmhősöket a színpompás jelmezek és izgalmas kalózhangulatot teremtő díszletek között. A darab zenéjét Pierrot és Ganxsta írták, a dalszövegek a rekeszizmokat sem kímélik" - teszik hozzá. Hogy ez mennyiben felel meg a valóságnak? Derítsék ki Önök, videóink is árulkodók lehetnek....

 

POPEYE

Popeye, a tengerész figurája 1929. január 17-én, a Thimble Theatre c. képregény hasábjain látott napvilágot. Szülőatyja Elzie Crisler Segar amerikai grafikus volt, ő írta és rajzolta Popeye történeteit. Kezdetben csak karakterszerepet szánt neki, de az olvasók kérésének engedve Popeye főszereplővé lépett elő, majd hamarosan újabb és újabb területeket hódított meg: készült rádiójáték, rajzfilm, filmsorozat, videójáték és egész estés mozifilm is a spenótkedvelő tengerész főszereplésével.

Popeye népszerűsége a mai napig töretlen. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy idén a kecskeméti színház műsorára tűzte Darvasi László, Ganxsta Zolee és Pierrot új, zenés mesejátékát, melynek címe – mi is lehetne más? – Popeye.

A bátor szívű matróz az esküvőjére készül éppen kedvesével, Olíviával, de ősi ellensége, az álnok kalózkapitány, Blútó – ősi ellenséghez méltón - minden követ megmozgat, hogy megakadályozza Popeye boldogságát. Igyekszik biztosra menni, ezért nem csak a spenótszállítmányra teszi rá a mancsát, amiből Popeye az erejét meríti, hanem még Olíviát is elraboltatja kalózaival. Mihez kezd tehát Popeye, hogy visszaszerezze szerelmét és spenótját? Aki kíváncsi, nézze meg. Az biztos, hogy sokat énekel.

Az előadás megtekintését 5-95 éves korig ajánlják.

Szerző: Darvasi László, Pierrot, Zana "Ganxsta" Zolee

Rendező: Réczei Tamás

Popeye - Kiss Zoltán

Olíve, akit a darabban Olíviának hívnak - Trokán Nóra

Hangemburg Blú - Zana "Ganxsta" Zolee, Ferencz Bálint

Kapitány, Donnervetter bácsi - Kiss Jenő

Kéttonna Manyika - Jablonkay Mária

Tengerész Joe - Béli Ádám

Tengerész Jack, Neptun, a tenger istene - Fazakas Géza

Rabló Jenő, Kalóz Aladár - Pál Attila

Rabló Benő, Kalóz Elemér - Farkas Ádám

Kalóz Barbara - Hajdú Melinda

Kalóz Dani - Vári János

Kalóz Karl-Marx - Farkas József, Kis Balázs

Világtündér - Kéner Gabriella

Sellő, Kissirály hangja - Horváth Erika

Díszlet: Mira János

Jelmez: Kiss Borbála

Koreográfus: Topolánszky Tamás

Ügyelő: Domján Sándor

Súgó: Szakács Brigitta

Rendezőasszisztens: Vári János

JEGYVÁSÁRLÁS

süti beállítások módosítása