A papnő - Készül a legújabb Krétakör produkció

Ma kezdődött a Krétakör A papnő című produkciójának előkészítő tábora Sepsiszentgyörgyön. Sárosdi Lilla és Terhes Sándor, húsz gyerekkel játszanak majd együtt az előadásban.

most

A Krétakör szakmai partnere az Osonó Színházműhely, aki 50 középiskolás fiatalt hívtott meg a régióból. (Többek között a város középiskoláiból, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány tusnádi házából, illetve a település határán lévő, örkői romatelepen működő Caritas program mentoráltjai közül.)

most2

A tábort az Osonó tagjai és a Krétakör munkatársai együtt vezetik, de jelen van az előadás két hivatásos szereplője is, Sárosdi Lilla és Terhes Sándor, ők a tábor során kiválasztott húsz gyerekkel játszanak majd együtt az előadásban.

A produkció – amely a Krízis-trilógia záró alkotása – bemutatójára október 23-án, a Trafóban kerül sor, ahol a trilógia első két részét (Jp.co.de és Hálátlan döhök) is meg lehet nézni.papno

 

„Hálátlan dögök” című operaprodukció július 19-ére készült el. Az ősbemutatót a közönség lelkesen fogadta a Müncheni Operafesztiválon, négyszer tapsolták vissza a szereplőket, az este folytatásaként felkínált közönségtalálkozón pedig az összközönségnek több mint a fele, közel 100 néző vett részt. A premiert egyedül az időjárás és az épület alkalmatlansága zavarta meg.

halatlan

A Hálátlan dögök a jp.co.de filmben megismert apa, a 45 éves gyermekpszichológus Gát Gyula történetét bontja ki. A doktor szakterülete a családon belüli erőszak, a gyermekeken elkövetett szexuális abúzus. Egy nap új pácienst hoznak a klinikára, a hétszeres, gyermekeken elkövetett nemi erőszakkal és gyilkossággal vádolt Ádámot. A doktor orvosszakértői pozícióját hamarosan megkérdőjelezi kettejük beszélgetése, ami fölött fokozatosan a páciens veszi át az irányítást. Szürreális folyamat veszi kezdetét, amelyben a doktornak szakmai mulasztásairól és családjának széthullásáról is számot kell adnia – önmagának. 
Az előadás koncepcióját Schilling Árpád és Gulyás Márton dolgozta ki, a zenét Dargay Marcell írta, a librettó Schein Gábor munkája. 
A produkcióban négy felnőtt énekessel (Kovács István, Kovács Annamária, Megyesi Zoltán, Fehér László) illetve öt gyerekszereplővel (Kovács Ráchel, Goda Sára, Bojtos Luca, Kovács Jonatán, Horváth Dominika) dolgoztak közösen. A gyerekek négy hónappal a premier előtt kezdett el készülni a szerepekre egy speciális program keretében, melynek kidolgozásában és végrehajtásában zene- illetve színész-drámatanárok is részt vettek.

A jp.co.de című film és művészeti akció pedig Prágában valósult meg, a Quadriennálé Intersection programjának részeként. Az akció helyszíne volt pártállami sajtó, a Rudé Právó lebontásra ítélet épületegyüttese. Ide költözött be 2 napja 11 önkéntes, akik a nyomdacsarnokban kialakított terekben és laknak és egy közösségi játékban vesznek részt. A munkájukat egy forgatóstáb dokumentálja; a felvett anyagok a film részévé válnak majd. A kísérletet élőben lehetett követni a jp.co.de oldalon, ahol az önkéntesek és a film főszereplőjének - Balázsnak - napi bejegyzései mellett a film trailerét, élő videóközvetítést a résztvevők konyhájából, és más háttéranyagokat is el lehetett érni.

Forrás: Krétakör

süti beállítások módosítása