Ez most már az? - Szürreális horror-krimi Zsámbékon

Szürreális horror-krimi három szereplővel, egy autóval, két hűtőtáskával, titoktatos eredetű hangokkal, és nem várt látogatókkal. A Szakkör bemutatja az Ez most már az? című előadást. 

"Éjszaka egy autó reflektorfényénél három férfi sörözik, mögöttük szeméttelep, a konténer előtt egy félig megásott sír – ez alapján a kép alapján kezdtünk el dolgozni alig egy hete Dankó Istvánnal, Hajduk Károllyal és Orosz Ákossal a Zsámbéki Színházi Bázison. Az utóbbi napokban már formálódni kezd ebből egy történet. Egyre furcsább dolgok történnek a szereplőkkel, aztán teljesen összezavarodik minden. Körülbelül egy hetünk van arra, hogy szinte a semmiből létrehozzunk egy előadást, ez nagy kihívás mindannyiunk számára, egy érdekes színházi kísérlet" - mondja Kovács Dániel rendező a produkcióról.

szakkor2

"Félünk vagy nem félünk?" - vetik fel a kérdést az alkotók. Hogy kik ők?

Dankó István:

"Miskolci - illetve alsózsolcai - vagyok, 17-18 éves koromban diákszínész voltam a Miskolci Nemzeti Színházban. Gimi után felkerültem Pestre, ahol egy évig jártam a Shakespeare színiakadémiára, utána pedig két évig stúdiós voltam a Pesti Magyar Színiakadémián. 2004-ben vettek fel a Színművészetire. Zsótér Sándor, Zsámbéki Gábor és a tanársegéd Bodó Viktor osztályába jártam. Negyedévben Zsámbéki megkérdezte, hogy van-e kedvem a Katonába jönni gyakorlatra, és ezután hál' istennek jöttek a szerepek és lehetőségek egymás után és most itt vagyok tag." (Origo)

 

Hajduk Károly:

Szentesen, drámatagozatos osztályban érettségizett, később a Bárka Színház stódiójában tanult, majd felvették a Színház- és Filmművészeti Egyetemre. 2004-ben szerződtette a Katona József Színház. A következő évadtól a Szputnyik tagja.

"A főiskolás időkben néha mondtam magamnak: nem szarozol, mész, futsz! Súlyzózol, futsz! Tudod, hogy ötven után elfárad a karod, de hetvenig bírnod kell! Az az érzet, hogy át kell vészelni a fizikai vagy lelki holtpontokat, egy idő után előjön akkor is, amikor az ember legszívesebben pisztolyt szorítana a fejéhez, vagy lefeküdne a padlóra, és soha többet nem kelne föl. Persze, ha a dolgok jól mennek, a gyakorlatok is elmaradnak. Engem leginkább a rengeteg munka tart kondícióban". (Kontextus.hu)

ezmostmar

Orosz Ákos:

2004-ben érettségizett a  Madách Imre Gimnáziumban, rögtön felvették a Színház- és Filmművészeti Egyetemre Zsótér Sándor, Zsámbéki Gábor osztályába, 2008 óta a Maladype tagja.

"Nem ismerem még igazán magam. Itt kezdődik a dolog. Ezért minden szerep apropó arra, hogy egyre mélyebbre áshassak önmagamban. A társaimat sem ismerem teljesen, újat látok meg bennük is. Olyan, mintha ennek sose lenne vége. Változik, hogy mit tudunk kihozni egymásból. Ha megunnám magam vagy őket, az olyan lenne, mintha a kajálást unnám, pedig egy lecsó soha nem lesz kétszer ugyanolyan". (Színház.hu)

 

Kovács Dániel, rendező:

"Kicsi korom óta sokat jártam próbákra, mert a szüleim szobrászmunkákat készítettek színházaknak. Maszkokat, ilyesmit. Főpróbaheteken néha leköltöztünk a színházba, ahol láttam, miként készül egy produkció. Ezért volt olyan darab, amit kívülről tudtam. Akkoriban nem jutott eszembe, hogy majd színházzal akarok foglalkozni, tehát ez nem „gyerekkori szerelem". A biológia és a régészet érdekelt, később meg az irodalom. Aztán a gimnáziumban benéztem a diákszínjátszókörbe, és azután már tudtam, hogy ezt akarom csinálni. Azt hallottam, hogy nem veszik fel az embert rendező szakra érettségi után, mert ahhoz előbb diplomát kell vagy legalábbis illik szerezni. Ezért először magyar-francia szakra jártam. Azt hiszem elgyávultam a dolgot, de később filmekben, színházakban is dolgoztam, a családi hagyományt követve". (Színház.hu, A félréket be kell vállalni )

Kovács Dániel az évadot a nyíregyházi színházban kezdi Tasnádi István Kokainfutár című művének színpadra állításával, majd a Katona József Színházban, a Sufniban Dömötör Andrással készítenek a tévésorozatok mintájára egy havonta új darabbal jelentkező színházi sorozatot, ez az évadban összesen nyolc előadást jelent. Ezután egy újságcikk alapján szintén Tasnádi Istvánnal hoznak létre előadást a MU Színházban decemberben, ennek főszereplője Szandtner Anna lesz. A Kamrában egy most készülő új magyar operettet állít színpadra, a bemutatót áprilisban tartják, az évad végén pedig a krakkói Stary Teatrban dolgozik.szakkor1

Orosz Ákos, Dankó István, Hajduk Károly

 

EZ MOST MÁR AZ?

 Három fiatal férfi egy fekete nejlonzsákkal küzd éjjel, egy autó reflektorfényénél. Később viszontlátjuk azt, aki benne volt. Vagy korábban látjuk. Vagy nem őt látjuk... A fenyvesből figyelnek. Nekik játszunk? Félünk vagy nem félünk? Ez még azelőtt volt? Most akkor mi van?! Szürreális horror-krimi három szereplővel, egy autóval, két hűtőtáskával, titoktatos eredetű hangokkal, és nem várt látogatókkal.
Szereplők:
Dankó István, Hajduk Károly, Orosz Ákos
Dramaturg: Boronkay Soma
Rendezőasszisztens: Fejes Vera
Rendező: Kovács Dániel

Bemutató: 2011 augusztus 12. 21:00
További előadások: 2011 augusztus 13,14. 21:00

Jegyek válthatók a Zsámbéki Mûvelõdési Ház és Tourinform Irodában
Zsámbék, Etyeki u. 2. Tel: 06-23/342-318 és a helyszínen.

A rendezvények előtt fél órával SZÍNHÁZI BUSZJÁRAT indul a Zsámbéki Művelődési Ház elől ( Etyeki utca 2. ) a Színházi Bázisra, majd az előadások után a Színházi Bázisról indul vissza Budapestre Perbálon és Pátyon át.

Buszjegy árak: Művelődési ház- Műemlék Rakétabázis: 300 Ft

Műemlék Rakétabázis – Budapest: 700 Ft

 


süti beállítások módosítása