Több mint 10 ezren az Operettfaluban!

Több mint tízezren szórakoztak az Operettfaluban július utolsó szombatján. A Budapesti Operettszínház sztárjai léptek fel Magyarország legnagyobb szabadtéri operett gáláján, amit 12. alkalommal rendeztek meg. A határ menti kis falura ezen a napon kitehették volna a megtelt táblát... Mindenki Kálmán, Lehár, Huszka, Szirmai, Strauss és a többiek dalait jött hallgatni!

A 12 esztendős múltra visszatekintő, minden szempontból nagyszabású gálaműsorra mindig július utolsó szombatján kerül sor Kübekházán, ezen az 1700 főt számláló faluban, a szerb-román határ mellett. Több mint tízezren sereglettek idén is ide a világ szinte minden tájáról - Amerikától Ausztráliáig, Kanadától Japánig -, hogy a legnépszerűbb operett-dallamokat hallgassák.

A kübekháziak közül mintegy 200 önkéntes dolgozott azon, hogy a rendezvényen minden gördülékenyen menjen. Díszbe öltözött a falu: a színpadot, a VlP-asztalokat, a templomot és a lovas kocsikat mintegy 30 ezer szál virággal díszítették fel erre a napra, főként szőregi, balástyai, deszki, szegedi rózsakertészetekből.

 

kubek1Messze a nagyerdő - Kalocsai Zsuzsa

Este nyolcra a leghátsó padokig tömve volt a színpad előtti nézőtér, valamint az oldalt kialakított székes szektor, de a hétezer ülőhely kevésnek bizonyult: több ezren állták végig a háromórás programot. Tették ezt annak ellenére, hogy az időjárás idén is közbeszólt: este 7 órakor még szakadt az eső Kübekházán. De az operett kedvelőit nem lehetett eltántorítani! Idén is nagyon élvezték a hintós bevonulást, főként a helybéliek álltak az út mellett, s fogadták a rózsákat a 11 fogaton helyet foglaló művészektől: Kalocsai Zsuzsától, Bordás Barbarától, Vadász Zsolttól, Vadász Dánieltől, Bozsó Józseftől, Teremi Trixitől, Szendy Szilvitől, Kerényi Miklós Mátétól, Faragó Andrástól, Bódi Barbarától, Peller Károlytól, no és persze az Operettfalu nagykövetétől, Oszvald Marikától. A menetet Balassa Krisztián karmester zárta, s dr. Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere, Magyar Anna, a Csongrád megyei Közgyűlés elnöke és Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház főigazgatója nyitotta. A színpadon mondott beszédében dr. Molnár Róbert felhívta a figyelmet: régen Magyarország az operettről volt híres, szerves része volt kultúránknak. Ehhez kapcsolódóan Kerényi Miklós Gábor, az Operettszínház direktora bejelentette: az idén megalakult Hungarikum Szövetség a magyar operettet is számon tartja. Éljen az operett, nyissuk meg az operettfalut, hajrá! - Magyar Anna ezekkel a szavakkal adta át a színpadot a Budapesti Operettszínház 12 szólistájának, valamint zene- és balettkarának.

 

kubek2Kübekháza színpada

A háromórás programban ezúttal is Strauss, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Huszka Jenő, Szirmai Albert, Leo Fall, Zerkovitz Béla és Ábrahám Pál legnépszerűbb dallamai hangzottak fel, olyan örök slágerek, mint például az Éjjel az omnibusz tetején, a Szép város Kolozsvár vagy éppen a Húzzad csak kivilágos virradatig. A műsort fél 12-kor tűzijáték zárta, valamint a bejelentés, hogy jövőre, július 28-án ismét lesz operettfalu!

 

kubek4Kerényi Miklós Gábor és Molnár Róbert is dobálta a rózsát a nézőknek

A Budapesti Operettszínház szólistáira azonban nem kell addig várni, már augusztus 6-án nagyszabású operett gálában voltak láthatók a nyár fővárosában, Siófokon. S az immár hagyományos augusztus 20-i, ugyancsak nagyszabású, szabadtéri hódmezővásárhelyi gála sem marad el: a legnépszerűbb operett- és musical-dallamokat Kalocsai Zsuzsa, Fischl Mónika, Lukács Anita, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Vadász Zsolt, Vadász Dániel, Peller Károly, Szabó Dávid, Janza Kata és Homonnay Zsolt szólaltatja meg itt.

 

Forrás: Budapesti Operettszínház

süti beállítások módosítása