100 millióval támogatják Vidnyánszky filmjét

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, Vidnyánszky Attila már forgatja második nagyjátékfilmjét, főszerepben Törőcsik Marival és Trill Zsolttal. A szarvassá változott fiú kiáltozása a titkok kapujából című alkotást a szaktárca is támogatja, a kormany.hu portal tanúsága szerint 100 millió forinttal.

szarvasFotó: nol.hu, Ilovszky Béla

A forgatás augusztus 11-én kezdődött, s egy hónapig tart, több helyszínen, például egy tanyán, illetve a Csokonai Színházban, a Latinovits Színházban, sőt, a város utcáin is.  Ezekben a napokban külső helyszínen, a tanyavilágbeli jelenetek rögzítésén dolgozik a stáb – közölte Kovács Andrea a Csokonai Színház sajtóreferense..


A szarvassá változott fiú kiáltozása a titkok kapujából című alkotást a szaktárca is támogatja, a kormany.hu portal tanúsága szerint 100 millió forinttal.

A kormany.hu portálon szereplő,  a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma (NEFMI) által közzétett, letölthető támogatási táblázat szerint a produkció az Új Neurópa 2010 Kft.-n keresztül 100 millió forintos támogatásban részesül.

Az összeg 70 millióval nagyobb, mint amennyi 2007-ben Vidnyánszky első filmjére, a Liberté ’56 megfilmesítésére rendelkezésre állt. Az említett 2007-es bemutató negatív rekordot hozott a hazai filmgyártás történetében. (A Liberté forgatókönyvét saját művéből Szőcs Géza írta, aki jelenleg a kultúráért felelős államtitkár a NEFMI-n belül.) Az 56-os történetet feldolgozó alkotás a bemutató hetében a debreceni és a fővárosi vetítéseken összesen 141 (száznegyvenegy) néző tekintette meg. "Pedig a Szőcs Géza regényén alapuló történet maga korántsem bukás-szagú, a korszak Nagy Imre, Kádár János, Maléter Pál és Bibó István alakján keresztül jellemzett politikai háttere mellett bemutatja a Budapestre érkező angol diáklány, Susan és egy szovjet katonatiszt, Pável szerelmét, valamint a forradalom mindennapjainak történéseit" - írta a filmpont.hu.

A szarvassá változott fiú filmváltozatát valószínűleg nagyobb érdeklődés övezi majd.

Forrás: Színház.hu, Vagy.hu

süti beállítások módosítása