Újra Metropolitan operaközvetítések Szegeden

Októbertől újra láthat operaközvetítéseket a New York-i Metropolitanből a szegedi Belvárosi mozi közönsége.

Az októberben kezdődő évadban tizenegy előadást, közte hét új produkciót nézhetnek majd meg, például Mozart Don Giovanniját és Verdi Traviatáját. 

Tavaly kezdte el a Met újszerű rendezéssel és fantasztikus látványvilággal a Wagner-tetralógia bemutatását, a sorozat befejező két darabját, a Siegfriedet és Az istenek alkonyát is idén tűzik műsorra. A színpadon többek között olyan világhírű énekesek lépnek fel, mint Plácido Domingo, Anna Netrebko vagy Renée Fleming


"Szegeden komoly hagyományai vannak az operajátszásnak, így érthető, hogy az elmúlt két évad során a New York-i operaközvetítéseknek is kialakult a törzsközönsége - fogalmazott a művészeti vezető. Szabó Éva Andrea hozzátette: a világ egyik leghíresebb operaházának előadásait többnyire a középgeneráció élvezi a HD-minőségű közvetítéseken, de szerencsére a vendégek között szép számmal akadnak fiatalok is. A korábbi előadások közül több is igazi közönségsiker lett: pótszékes teltház előtt ment a 2009-2010-es évad Carmenje vagy a tavalyi Don Carlos.
A szegedi Belvárosi mozi a tavalyi évadhoz képest változatlan jegyárakkal várja a közönséget a Metropolitan-közvetítésekre, továbbra is kínálnak kedvezményes árú bérleteket is - közölte Szabó Éva Andrea.

süti beállítások módosítása