A tizedes meg a többiek a Városmajorban

Augusztus 26-án este 8 órától látható a Győri Nemzeti Színház előadásában a népszerű tévéfilm alapján készült színdarab a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Történet 

Az 1965-ben készült nagysikerű fekete-fehér film története szerint a második világháború végóráiban találékonyságával a jég hátán is megélő Molnár tizedes a német visszavonulás zűrzavarából szeretne ép bőrrel és némi anyagi haszonnal kimenekülni. Magához véve az ezredpénztárt, egy elhagyott kastélyban húzódik meg. Az úri lak biztonságos terepnek bizonyul, hiszen csak Albert, a méltóságteljes inas tartózkodik ott. Ám a meglepetések sora csak most kezdődik igazán... 

"A második rész teljesen másról szól, mint a film maga, mert az orosz katona egy orosz lány lesz, aki katonai ruhába van beöltözve és később megjelenik, mint diva…" - nyilatkozta a rendező, Forgács Péter.

Az oroszok a spájzban

„Az oroszok már a spájzban vannak...” – ez a mondat azonnal szállóigévé lett, miután a regényből készült filmet 1965-ben bemutatták. Lehetett immár közösen is nevetni azon, ami nem is volt olyan mulatságos. Dobozy Imre regénye és a belőle készült parádés szereposztású film – Sinkovits Imrével, Major Tamással, Darvas Ivánnal és Márkus Lászlóval – arról szól, hogy a lehetetlenben is meg kell találni a lehetőségeket, és hogy derülni is lehet azon, ami nem is olyan mulatságos. A „kisember” története ez a „nagy” háborúban: elkerülni a kivégzést, rálelni az éléskamrára, kihasználni a menekülési lehetőségeket.

tizedes

A TIZEDES MEG A TÖBBIEK

Szereplők:

Tizedes - Ungvári István

Albert - Rupnik Károly

Gálfy - Maszlay István

Szíjártó - Posonyi Takács László

Szása - Mihályi Orsolya

Gáspár - Fejszés Attila

Fekete - Pingiczer Csaba

Suhaja - Jáger András

Erdész - Szilágyi István

Dunyhás testvér - Koppány Zoltán

Krasznavölgyi testvér - Rázga Miklós

SS hadnagy - Járai Máté

Walter - Venczel-Kovács Zoltán

1. nyilas - Fehér Ákos

2. nyilas - Pörneczi Attila

rendező: Forgács Péter.

tizedes2

Jegyek országosan kaphatók az ismert jegyirodákban.

Jegyvásárlás kezelési költség nélkül online: szabadter.jegy.hu vagy személyesen a Szabad Tér Jegyirodában (Nagymező u. 68.), és a helyszínen.

Rendelés telefonon: 06 1 / 37 55 922

További információ, szereposztások és friss hírek: www.szabadter.hu

süti beállítások módosítása