Hatalmas siker a Valahol Európában - 90 százalékon a Szegedi Szabadtéri

Eredményes évadot zárt az idén nyolcvanéves Szegedi Szabadtéri Játékok, több mint 64 ezren látták az előadásokat a fesztivál két játszóhelyén - közölte Bátyai Edina igazgató kedden Szegeden.

valahol

Az emberek nehéz gazdasági helyzete és a szeszélyes időjárás ellenére több mint 90 százalékos látogatottságot sikerült elérnünk - mondta a szakember az évadot értékelő és a jövő év műsorát bemutató sajtótájékoztatón. Hozzátette: a legnagyobb sikert a Valahol Európában című musical hozta, a Béres Attila által színpadra állított mű hatból öt alkalommal teltház előtt ment a Dóm téren.

A jubileumi évad nyitóelőadása, Az ember tragédiája is rendkívül népszerű volt, Vidnyánszky Attila rendezése a két előadásnapon 96 százalékos látogatottsággal bizonyította, a prózának is van létjogosultsága a fesztivál nagyszínpadán - emelte ki az igazgató.

ember A 2012-es évad rendhagyó módon musicallel indul, július 6-tól Frank Wildhorn izgalmas darabját, a Jekyll és Hyde-ot láthatja a közönség. A művet korábban még szabadtéren nem mutatták be Magyarországon.
A Kossuth-díjas Novák Ferenc tavasszal ünnepelte 80. születésnapját, a koreográfus hosszú éveken át dolgozott nyaranta a Tisza-parti városban, hiszen ő volt a Szegedi Néptáncfesztivál művészeti vezetője. Bátyai Edina - születésnapi ajándékként - őt kérte fel a 2012-es néptáncos produkció, a Hegyen-völgyön lakodalom rendezésére.
Két egyfelvonásos opera - Mascagni Parasztbecsülete és Leoncavallo Bajazzók című műve - is szerepel a jövő évi programban. A fesztivál hagyományaihoz híven kortárs darabot is bemutatnak: Szarka Tamás, a Ghymes együttes Kossuth-díjas énekese, zeneszerzője pályájának első musicalje Szűz Mária életét dolgozza föl.
A fesztivál az augusztus 20-i hétvégén a Mágnás Miskával zárul, Szirmai Albert és Gábor Andor operettjét még soha nem játszották a szegedi Dóm téren.

süti beállítások módosítása