Szász János újra rendez Kecskeméten

A kecskeméti Katona József Színház következő évadjában tizenkét bemutató lesz, mások mellett Mohácsi János, Szász János, Bagó Bertalan és Forgách András is színpadra állít egy-egy darabot.

Szeretnénk megőrizni azt a közönségfigyelmet, érdeklődést és szeretetet, amelynek köszönhetően emelkedett a nézőszám az elmúlt három évben, ugyanakkor meg kell erősíteni azt a szakmai színvonalat, amelyre egyre inkább odafigyelnek a kritikusok és a színházi szakemberek - fogalmazott Cseke Péter igazgató a keddi évadnyitón. "Nagyon jól esik a sok elismerő szó, amit a fenntartónktól, vagyis az önkormányzattól, illetve a közönségtől kapunk, azonban mindig látok újabb és újabb lehetőséget arra, hogy tovább tudjuk fejlődni. Ez fontos a színészek és a színház egésze számára is" - tette hozzá.

tarsulati

"Az új évad sok változást hoz. A direktor több tehetséges ifjú színészt szerződtetett Kecskemétre, és lesz az évnek nagy visszatérője is. - Két évvel ezelőtt a közönség nagyon megszerette az Amadeusban Szemenyei Jánost, aki idén ismét nálunk játszik majd. Leszerződtettem egy tehetséges fiatal színésznőt Téby Zitát, (eddig a Szputnyik tagja) a Magyar Televízió tehetségkutató műsorának, A társulatnak a tagjai közül pedig Fejes Szandra és Kristóf István érkezik hozzánk. A kaposvári egyetem három diákja nálunk tölti az ötödik évét. Az osztály három legigéretesebb diákját sikerült elhoznunk Kecskemétre: Decsi Editet, Porogi Ádámot, és Keresztény Tamást. Lesznek visszatérő vendégeink is, akik évek óta játszanak már nálunk. A közönség újra láthatja majd a kecskeméti teátrum színpadán Dunai Tamást, Zavaros Esztert és Egyházi Gézát, de visszatér hozzánk Ganxta Zoli is. Jönnek új vendégművészek is: Sáfár Mónika, a Operettszínház színésznője, aki A víg özvegy címszerepét alakítja majd" - árulta el Cseke Péter.

 

A három játszóhely közül a nagyszínházban kerül színre Agatha Christie Az egérfogó (rendező: Cseke Péter), Lehár Ferenc A víg özvegy (Szerednyey Béla), Thomas Middleton és William Rowley Átváltozások (Rusznyák Gábor), Heinrich von Kleist Az eltört korsó (Forgách András), valamint Csiky Gergely Buborékok (Mohácsi János) című darabja. A Kelemen László Kamaraszínházban Füst Milán Boldogtalanok (Szász János), Tormay Cécile és Deres Péter A régi ház (Cseke Péter), illetve Deres Péter Amazonok (Lüzisztraté expressz, rendező: Réczei Tamás) című darabját nézhetik meg az érdeklődők. A Ruszt József Stúdió Színházban Katona József Bánk bán című drámáját Szabó Borbála átiratában mutatják be, és színpadra állítják Richard Crane Karamazov testvérek című darabját, ezt Béres Attila rendezi.
A tizenkét bemutató között lesz két gyermekelőadás is: Réczei Tamás-Szemenyei János-Galambos Attila Winnetou című zenés játékát a színház művészeti vezetője, Réczei Tamás rendezi, Békés Pál A kétbalkezes varázsló című mesedarabját pedig Cseke Péter.

süti beállítások módosítása