Quintus Konrád bemutatta a Vörösmarty Színház évadát

A családtörténetek állnak a középpontban a székesfehérvári Vörösmarty Színház 2011-2012-es évadjában. A nagyszínpadon hat bemutatót és egy vendégprodukciót, a stúdiószínpadon egy, a Pelikán teremben három premiert és egy beavató színházi előadást láthat a közönség. Az első olvasópróbák már megkezdődtek - mondta Quintus Konrád, aki a Vörösmarty Színház munkáját az előző igazgató májusi leváltása óta irányítja megbízott igazgatóként. 

Az igazgató-helyettes bejelentette: Szabó Károly intézi a gazdasági ügyeket, Szűcs Gábor  június 15-e óta nem  a színház művészeti vezetője,  a dramaturg Orbán Eszter  lett, és Kuna Károly  színművész néhány hónapja ismét a társulat tagja.

Quintus Konrád azt is hírül adta:  csatlakozva a  Szolnokról indult kezdeményezést  ők is megrendezik az Ádámok és Évák ünnepét. Ez annyit jelent, hogy Az ember tragédiája 15 színének rövdített változatát 15 általános és középiskola diákjai játsszák el, és a különleges előadást januárban, A magyar kultúra napján bemutatják.

quintus

Silló Sándor rendezésében L. Frank Braun Óz, a csodák csodája című darabjával kezdődik a székesfehérvári évad a nagyszínpadon, a stúdiószínpadon Israela Margalit Trio című darabját viszi színre Galambos Péter.
A továbbiakban a teátrum nagyszínpadán Hargitai Iván rendezésében Tasnádi István Finito című darabja kerül színre, a tervek szerint októberben. Mohácsi János rendezésében láthatják majd a nézők Kálmán Imre Csárdáskirálynő című nagyoperettjét; a darab tervezett időpontja december.
Az évad második felének elején Osztrovszkij A vihar című drámájának lesz premierje Valló Péter rendezésében, Árkosi Árpád viszi színre az áprilisra tervezett előadást, Molnár Ferenc A testőr című darabját. Az idei évad záró produkciójaként és a következő évad elő bemutatójaként Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című darabját mutatja be a teátrum.
A veszprémi Petőfi Színházzal való együttműködés jegyében Miklós Tibor-Kocsák Tibor Anna Karenina című vendégprodukcióját láthatja majd a több előadásban a székesfehérvári közönség, a Vörösmarty Színház cserébe a Kabaréval mutatkozik be Veszprémben.
A Pelikán Teremben - a teátrum kamaraszínházában - Zsurzs Kati A rózsát nevető királykisasszony című mesejátékát, Shakespeare Rómeó és Júliáját, valamint Két összeillő ember címmel Csikós Attila darabját tekintheti meg a publikum, továbbá egy beavató színházi előadásra is készül a teátrum.
Az évadnyitó társulati üléssel egy időben elindult a színház új, a korábbinál "fiatalosabb", áttekinthetőbb honlapja.

 

Kapcsolódó anyag:

Quintus Konrádot javasolják a Vörösmarty Színház élére

Meghallgatták a színházigazgató-jelölteket

süti beállítások módosítása