„Az operett magában hordozza a boldogságot” - Peller Károllyal találkoztunk

Augusztus 27-én, a pécsi Kodály Központban Peller Károly, a Budapesti Operettszínház elismert művésze négy operett-csillaggal, a színház balettkarával és a Pannon Filharmonikusokkal lép színpadra az Ez Operett! 2 – Kettecskén című lemezének bemutató koncertjén. A népszerű táncos-komikus arról mesélt, hogy telt a nyár és miként készül a nagyszabású show-ra.

Peller Károly az elmúlt években két operett lemezzel is megörvendeztette rajongóit, a 2009-ben megjelent Ez Operett! korong folytatásaként került a boltok polcaira idén az Ez Operett! 2 – Kettecskén című anyag. Mindkét lemezről felcsendülnek nóták a szombati gálán. Peller Károly a színház.hu kérdésére elárulta, hogy az elmúlt hónapokban rengeteg fellépése volt, kollégáival énekeltek többek között Balatonfüreden, Kübekházán, Hódmezővásárhelyen. Így a nyári klasszikus vakáció egy hétre rövidült, az egyiptomi nyaralás után azonban feltöltődve lépett a tisztelt publikum elé hétvégenként. A pécsi lemezbemutató koncertjére mind a Budapesti Operettszínház balettkara, mind - Silló István vezetésével - a Pannon Filharmonikusok gőzerővel próbálnak. Azt is hozzátette, hogy a repertoár mindkét cd-jének anyagát tartalmazza. Viccesen megjegyezte: „Persze én néha a háttérbe vonulok, eltűnök a nézők szemei elöl. Partnereim, Oszvald Marika, Kalocsai Zsuzsa, Fischl Mónika és Kékkovács Mara szólót énekel majd, míg átöltözöm."

 

peller3

Peller Károly több mint 13 éve tagja a Budapesti Operettszínháznak, és már kissrác korában vonzotta a színház. Igaz, hogy vendéglátósnak készült, de a musical-ek szeretete és a színjátszó évek véglegesen eldöntötték a helyes irányt. A művész azt meséli, az operettet akkor szerette meg igazán, amikor énektanárnője ismert melódiákat, nótákat mutatott neki és a régi dalok hallgatása közben teljesen „megfertőződött" a Magyarországon oly kedvelt műfajjal. Az Operett Akadémián pedig már az is kikristályosodott, hogy a táncos-komikus szerepkör az, amelyben igazán lubickolhat. Vidám, szórakoztató egyéniségét épp úgy megismerhetjük majd a szombati Ez Operett! 2 – Kettecskén lemezbemutatóján, mint a romantikusabb oldalát. A fiatal színész így vélekedik az operett 2011-es aktualitásáról:

„Az embereknek talán manapság még nagyobb szüksége van erre a műfajra, mint régen. Mert valljuk be, amikor annyi nyűggel kell megküzdenünk, ott vannak a befizetetlen csekkek, a hitelek, akkor igen is jól esik kicsit kilépni a hétköznapok fogságából és mosolyogni. Az operett magában hordozza a boldogságot, a csillogást, a meseszerűséget, a szerelemről szól, általában happy end-del. Azt pedig ki ne értékelné, amikor a jó elnyeri méltó jutalmát, avagy szerelme kezét. A műfajt kevésbé kedvelőknek - akik arra „utaznak", hogy a vidám befejezés nem reális – a fanyalgóknak általában azt mondom, ha arra vágynak, hogy válás szerepeljen egy-egy zenés darabban, akkor meg kell írni pl. a Csárdáskirálynő II.-t, búslakodással, és veszekedéssel fűszerezve. De azt ki nézné meg?"

 

pellerkaroly

Peller Károly augusztus 27-én a pécsi Kodály Központban ad nagyszabású koncertet, és utána is folytatódik a munka. Régi nagy álma teljesül a 2011/2012-es évadban, ugyanis a Budapesti Operettszínházban felújítják a Marica Grófnőt, melyben Zsupán szerepét több élettapasztalattal játszhatja el ezúttal. Szintén „anyaszínházában" rendezik meg az Ez Operett! 2 – Kettecskén budapesti lemezbemutatóját, 13 fantasztikus művésznő közreműködésével. Jövő tavasszal pedig rendezőként is bemutatkozik a Tatabányai Jászai Mari Színházban, ahol a Régi nyár című operettet viszik színre.

 

Peller Károly:

 

A Budapesti Operettszínház Zenés Színészképzõ Stúdiójában végzett 1998-ban, azóta a színház egyik vezető szólistája táncos-komikus szerepkörben. 1998 és 2001 között több szerepet játszott vendégként a Győri Nemzeti Színházban. 2006-tól a bécsi Volksoper vendégszólistája.

Fellép prózai, operett és musical szerepekben is. Szerepei nagy részét németül is játssza.

 

Fontosabb szerepei: A Csárdáskirálynő (Bóni, Edvin), Marica grófnő (Zsupán), Cirkuszhercegnő (Tóni), Dr. Bőregér (Orlovszky), Luxemburg grófja (Brissard), A víg özvegy (St. Brioche, Cascada), Párizsi élet (Bobinet), Bál a Savoyban (Celestin), Csókos asszony (Ibolya Ede), Mágnás Miska (Mixi), Leányvásár (Fritz), Sybill (Poire).

 

A Budapesti Operettszínház gála- és operett-produkcióiban hallhatta Bécs (Konzerthaus Grosses Saal), München (Deutches Theater),

Lipcse (Gewandthaus), Regensburg (Schloss Thurn und Taxis),

Amsterdam, London (Sadler Well's), Róma (Teatro Quirino),

Kanada, Japán és az Amerikai Egyesült Államok közönsége.

Rendszeresen foglalkozik a Budapesti Operettszínház művésziskolájának,

az Operett Akadémiának növendékeivel.

süti beállítások módosítása