Az Abigél is megy Sopronba

Egy nagyszabású, új magyar musical soproni előadásával folytatódik a Budapesti Operettszínház és az MKB Musical Aréna évek óta tartó sikeres együttműködése. A Rómeó és Júlia, az Oltári srácok, a Szép nyári nap, az Elisabeth, a West Side Story és a Miss Saigon után egy újabb siker-produkció, a Szabó Magda azonos című regényéből készült Abigél tekinthető meg. Jegyek kaphatók szeptember elsejétől.

Szabó Magda így ajánlotta kis hősnőjét:
"1943-ban Gina elbúcsúzik otthonától és azoktól, akiket szeret, mert az apja beadja a híres árkodi intézetbe. A kis gimnazistát a rideg világ, a szokatlan kegyetlen törvények lázadásra késztetik. Ám megtud valamit, ami maradásra bírja, önként vállalja a rabságot… Hogyan igazodik el a kis tizenéves lány ebben a felnőtt-titkoktól terhes világban? Vajon hihet-e a naiv diáklegendákban, amelyet a kertben álló, korsós leányt formázó szobor alakja köré fon a lányok képzelete? Írjon talán ő is levelet Abigélnek, aki mindig segít a bajbajutottakon…"

 

"Abigél és Gina története minden formában népszerű. Siker volt – s a mai napig az – a regény. Ez lett 2007-ben A Nagy Könyv-versenyen a 12 legkedveltebb kötet egyike. Óriási siker volt a Zsurzs Éva rendezte, színészlegendákkal forgatott televíziós változat, mely a mai napig is állandó műsorszám a televíziók programján, és DVD-n is megjelent. S immár az Abigél színpadon, zenés változatban is hódít!" - közölték az alkotók.
abigel
Sokan kérték a Kossuth-díjas írónő beleegyezését, hogy musicalt készíthessenek a történetből... Végül Somogyi Szilárd, a Jövőre, Veled, Itt!, az Oltári srácok, a Szerdán tavasz lesz és a Szép nyári nap alkotója kapta meg azt, aki korábban Szabó Magda Álarcosbálját álmodta zenés színpadra. Magda néni természetesen látta ezt az előadást, és nagyon boldog volt, hogy a musical műfajában is megjelenik. Igazán ez "törte meg a jeget", s kapta meg tőle az ifjú rendező a lehetőséget, és írta meg az Abigél című musical szövegkönyvét. Társa lett a munkában Kocsák Tibor zeneszerző és Miklós Tibor dalszövegíró, akik már korábban, a Rock Színház idején vittek sikerre zenés műként olyan irodalmi remekeket, mint a Légy jó mindhalálig vagy az Anna Karenina.
abigel1A Budapesti Operettszínházban immár több mint 3 éve telt házak előtt játszott, több száz előadást megélt musical új aspektusból közelít a csodálatos, szívet melengető, síros-nevetős történethez. Az egész Gina, a tizenéves gimnazista lány egy drámai pillanatban történő visszaemlékezése, életének egy meghatározó korszakának újraélése. A fordulatos regény lehetőséget ad egy eddig nem látott zenés színpadi adaptációra!
abigel3A látványos musicalben a Budapesti Operettszínház sztárjai lépnek színpadra, Ginaként Vágó Zsuzsi, mellette Mészáros Árpád Zsolt, Csonka András, Udvaros Dorottya / Siménfalvy Ágota, Pálfalvy Attila, Balikó Tamás, Nádasi Veronika, Szerényi László, Szendy Szilvi, Prescsák Zita, Peller Anna, Náray Erika, Felföldi Anikó, Nagy Anikó, Csuha Lajos, Kovács Zsuzsa, Dézsy Szabó Gábor, Papadimitriu Athina és Arányi Adrienn látható a szuper-produkcióban.

ELŐADÁS:

2011. december 10., szombat délután és este.
JEGYEK 2011. SZEPTEMBER 1-TŐL KAPHATÓAK!!!

süti beállítások módosítása