Van egy dédelgetett álmod? - Pig Bank a Space Színháztól

Van egy dédelgetett álmod, világmegváltó ötleted, izgalmasnak ígérkező terved, amit pénz híján nem tudsz megvalósítani? A SPACE színház készülő előadásához keresnek támogatásra érdemes elképzeléseket. 

Jelentkezz Juditnál a space.pigbank@gmail.com e-mailcímen.

MI A PIG BANK?

A Pig Bank álmokat dédelgető emberekről, idealistákról és a demokratikus döntéshozatal nehézségeiről szól. Öt jelölt száll versenybe. Mind az öt egy olyan tervvel, amely egy kis összeg segítségével megváltoztatná az életüket, jobbá tenné a világot. A döntés a közönség kezében van. Melyik jelöltet támogassuk? A leginkább rászorulót, vagy akit a leginkább esélyesnek tartunk a sikerre? Mitől lesz a döntés igazságos és mivel igazolható?

Video üzenetek formájában ismerhetjük meg a jelöltek történeteit. A kivetített részletek sorrendje a közönség döntéseinek alakulását követi. A költői és szuggesztív képsorok nem fedik fel teljes egészében a jelöltek személyazonosságát, apró, néhol jelentéktelennek tűnő részleteken keresztül mutatják be a versengő idealistákat. A narratíva és a vizuális elemek elegye és ezeknek a néző percepciójára gyakorolt hatása áll a darab koncepciójának középpontjában.

A közönség minden tagja kap egy digitális szavazó konzolt, amelynek segítségével igen vagy nem válaszokat adhat az előadás során feltett kérdésekre. Miközben a szavazás állása rendre megjelenik a kivetítőn, minden fordulóban új kérdések, új erkölcsi dilemmák kerülnek felszínre, ezzel egyre összetettebbé és nehezebbé téve a döntéshozatalt. A játék során, a színházi előadás teremtette biztonságos buborékban könnyebbé válik empatikusan, a közösségi értékeket, érdekeket az egyéni prioritások fölé rendelve dönteni és szavazni.

A patkószeg nélkül oda a patkó, patkó nélkül oda a ló, ló nélkül oda a huszár, huszár nélkül oda a hadsereg, hadsereg nélkül elvész a csata, ha oda a csata, elvész a haza.’

space

A Space Színházról

Az Ardai Petra és Luc van Loo alapította SPACE színház 2007 áprilisában mutatkozott be Budapesten az Emlékmű a jelennek című köztéri hangjátékkal a Trafóban. A 2008-as Low Fesztivál keretében bemutatott Holland Cunami című „áldokumentarista krízis-színházi” előadásuk, amelyet eredetileg a Keleti pályaudvaron adtak elő, nagy sikerrel szerepelt Pécsett, Sopronban a VOLT Fesztiválon, a szegedi Thealteren, a Szigeten és Debrecenben az Alternatív Színházi Szemlén is.

 

PIG BANK

Élő crowd-funding (közösségi finanszírozás) revü

Koncepció: Ardai Petra, Luc van Loo

Szereplők: Ardai Petra, Luc van Loo és a jelöltek

Dramaturg és társszerző: Veress Anna

Szoftverfejlesztés (szavazó rendszer): Sylvain Vriens

Jelmez: Schopp Ildikó

Technikai vezető: Marco Chardon

Vizuális tervezés: DuplaStudio Domján Gábor

Közösségi média: Ardai Peter

Produkciós vezető: Böröcz Judit

Manager SPACE: Willemijn Lamp

www.tgspace.nl

http://www.tgspace.nl/?p=pig-bank-eng

Az előkészületeket és a jelöltek és adományok további sorsát a PIG BANK weboldalon követheti a közönség és minden érdeklődő. Itt megismerhetőek azok a történetek és álmok is, amelyek az előadásokból kimaradtak.

süti beállítások módosítása