Nyílt napok és kiállítások a Vojtina Bábszínházban

Óvodásokat és kisiskolásokat vár nyílt napjaira a vasárnap induló új évadban a debreceni Vojtina Bábszínház, amelynek társulata külföldi fellépésekkel és új bemutatókkal is készül.

A bábszínház első premierje szeptember 21-én a Batuta kalandjai lesz, de a hagyományos Idesüss a figurásra című utcai fesztivállal már most vasárnap elindul a 2011/2012-es évad - mondta Asbóth Anikó igazgató az évadnyitó társulati ülést követő csütörtöki sajtótájékoztatón.

Az évad során négy-öt bemutatót terveznek, jelenleg már az októberben esedékes másodikra folynak a próbák. Az előadások látogatottságát a tavaly bevált új bérletrendszer megtartásával kívánják legalább a tavalyi szinten tartani, akkor 31 ezer látogatójuk volt.

vojtina_babszinhaz A bábelőadások mellett egy egész éves kiállítás-sorozattal is készülnek, ezen három művész életművét és a debreceni Medgyessy Ferenc Gimnázium díszlet- és jelmeztervező szakos végzőseinek alkotásait láthatják Bábozódás címmel. Az első kiállítás Mátravölgyi Ákos munkáiból nyílik szeptember 22-én.
A Vojtina idén nyílt napokkal is készül, ezeken egész nap a színház működésével, a művészekkel ismerkedhetnek a gyerekek.
Asbóth Anikó elmondta, hogy a Vojtinának idén is több külföldi fellépése lesz, egyebek mellett Brüsszelben és Kolozsváron találkozhatnak a debreceniekkel.

süti beállítások módosítása