Klasszikus mesék évada a Griff Bábszínházban

Az idei évadban főként klasszikus meséket mutat be a zalaegerszegi Griff Bábszínház; a történetek nagy részét ismert írók - Parti Nagy Lajos, Mohácsi István, Upor László - átdolgozásában láthatja a közönség.

Mint azt Horváth Károly színházigazgató a hétfői évadnyitó társulati ülésen elmondta, a bábszínházi évad a Római mesével, a Legyetek jók, ha tudtok című film bábszínpadi változatával kezdődik el októberben. A Pinokkió érdekes, izgalmas bábszínpadi változatát pedig Pincés István állítja színpadra október végén Éljen Kinppió címmel. 

Az elmúlt évad "legzajosabb sikerű" előadása a Hóhullásban című téli show volt. A nagy sikerre való tekintettel idén felújítják az előadást, új dalokkal, új szereplőkkel Hóhullásban 2. címmel decemberben mutatják be - tette hozzá Horváth Károly.
Az igazgató szerint az évad legnagyobb vállalkozása a Gulliver Liliputban lesz, amelyet jövő év februárjában mutat be a társulat. A bábszínházi előadáshoz a mesemusical szövegkönyvét Parti Nagy Lajos Kossuth-díjas szerző írta. 

griff A következő premier A Furulyás lesz. A hamelni patkányfogó történetéből Mohácsi István meseíró készített érdekes, mai változatot a színház számára. Az évad utolsó bemutatója ugyancsak klasszikus mese, a Csizmás Kandúr lesz jövő év áprilisában.
Az évadnyitón részt vett Balaicz Zoltán alpolgármester. Köszöntőjében kiemelte, hogy a bábszínház megalakítása nagyon jó kezdeményezés volt, minden visszajelzés azt mutatja, hogy a Griff Bábszínházra szükség van.
Az alpolgármester arról is tájékoztatta a társulatot, hogy 2012. január 1-jétől 100 százalékban a zalaegerszegi önkormányzat lesz a Griff Bábszínház - és a Hevesi Sándor Színház - fenntartója. Jelenleg a városi és a megyei önkormányzat 50-40 százalékos arányban tartja fenn a két színházat, de jövő év elejétől a megye mindkét intézményt átadja a városnak.
Balaicz Zoltán közölte; a város minden segítséget megad, hogy a Hevesi Sándor Színházban és a Griff Bábszínházban is folytatni tudják az eddigi színvonalas munkát. A városi támogatásra a színházak a jövőben is számíthatnak, de át kell vizsgálni, hogy a megye kivonulásával milyen anyagi változások történnek, és ezt a városi önkormányzat hogyan tudja finanszírozni.

süti beállítások módosítása