Jubileumi évadot kezd a Karinthy Színház

Indul az új évad az idén fennállásának 30. évfordulóját ünneplő KarinthySzínházban: Buda egyetlen folyamatosan játszó állandó teátruma a hagyományoknak megfelelően szeptember első napján tartja évadnyitóját.

Mint arra a színház közleményében rámutatnak, ezt a kerek évfordulót egyetlen magánszínház sem érte meg korábban, hiszen Bárdos Artúr legendás színháza is csak huszonhét esztendőt üzemelt magánkézben.
Felidézik, hogy a háború utáni első magánszínház még Hököm Színpad néven alakult 1982-ben, a homlokzatra csak később merte kiírni családnevét az igazgató-rendező Karinthy Márton. A jubileumi évadnyitón most felidézik az elmúlt 30 év sikereit, színes, vicces anekdotákkal és filmvetítéssel illusztrálva.
Tavaly Moldova György darabjával, a Te furcsa katonával indult a szezon, az idén pedig Csurka István egy régebbi tragikomédiája, az Eredeti helyszín indítja az évadot, szeptember 23-án este. A főbb szerepekben Nárai Erika, Egri Márta, Zsurzs Kati, Babicsek Bernát, Mertz Tibor, Sághi Tamás, Lippai László és Balikó Tamás látható. A darabot Böhm György rendezi.

karinthyszinhaz
Október végén Fodor László vígjátéka, A templom egere várja a nézőket Karinthy Márton rendezésében. A főbb szerepekben Kovács Patrícia, Mihályi Győző és Schruff Milán lép színpadra. Novemberben tartják a színház 100. bemutatóját, Mikszáth Kálmán Szent Péter esernyője című komédiáját tűzik műsorra, amelyet szintén Karinthy Márton rendez.
Januárban krimit láthat a közönség a Karinthyban, Robert Thomas Szegény Dániel című darabját Kővári Katalin állítja színpadra.
Az évad utolsó harmadában, a hagyományoknak megfelelően, a beavató színházi sorozat új részeként klasszikus, irodalmi értékű művet rendez Vidovszky György. A sorozatban eddig A tavasz ébredése, az Árvácska és az Aranysárkány című műveket mutatták be.
A korábbi évekhez hasonlóan az idén is folytatódott a színház felújítása és bővítése. Tavalyelőtt forgószínpadot építettek be, a múlt évben légkondicionálót kapott a nézőtér, valamint nagyobb lett az előtér, aminek köszönhetően új helyre költözött a ruhatár, valamint sokkal nagyobb és világosabb lett a nézőket fogadó előcsarnok. Az idén egy teljesen új helyiséget kapott a színház: az épület első emeletén, a nézőtér fölött alakítottak ki egy próbatermet, amely 30 fő befogadására alkalmas, és stúdióelőadások helyszíne lehet a jövőben.

süti beállítások módosítása