Újra Platform 11+ - Drámapályázatot hirdet a Kolibri

Idén 20. évadját ünnepli a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház. Ebből az alkalomból a színház és a Platform 11+, az Európai Unió által támogatott ifjúsági színházi projekt drámapályázatot hirdet.

A Kolibri Színház és a Platform 11+ drámapályázata

FELHÍVÁS

 

A pályázat célja: a Platform 11+ céljaival összhangban, olyan színpadi művek megszületése, amelyek célközönsége a mai 11-15 éves korosztály. A kiskamaszok életéről, gondjairól, örömeiről szóló darabokat várunk. A pályázók mintának tekinthetik a Kolibri Színházban a projekt keretében eddig bemutatott műveket. (Horváth Péter: Emil2010esadetektivek, Németh Ákos: A webáruház, Tasnádi István: Cyber Cyrano, Aare Toikka-Horváth Péter: Help!)

A 2 év alatt összesen 33 darab született, ebből 5 magyar. Minden darabból készült angol nyelvű fordítás, ami a NEW THEATRE PLAYS c. kiadványban mindenki számára elérhető.

 

A pályázatra várt darabok legyenek:

- stúdió-vagy kamaraszínházi jellegűek;

- 50-60 perc hosszúságúak;

- legfeljebb 5 színpadi közreműködőt igénylőek.

A pályázat elbírálásánál előnyt élveznek az osztályterem-színházi előadásokra is felhasználható művek.

Feltételek:

A pályázaton részt vehet 18-35 év között bárki, 35 év fölött azok jelentkezzenek, akiknek legalább egy színpadi művét bemutatták és/vagy ismert és számottevő szépirodalmi munkássággal rendelkeznek.

A pályázat jeligés. A jelige feloldását tartalmazó lezárt borítékot a két papírpéldányhoz kérjük mellékelni. A jelige digitális feloldása a pályázatból történő kizárást vonja maga után.

A díjakat szakmai zsűri ítéli oda.

A pályázat díjai:

1. díj: 4000 euro megírási díj a szerző számára

2. díj: A Kolibri Színház bemutatja a darabot

platform

A Kolibri Színház a pályázat elbírálását követő egy évben fenntartja magának a díjat nyert művek kizárólagos bemutatásának jogát. A színház erről a jogáról lemondhat. Ez esetben köteles erről írásban értesíteni a szerzőt. Az 1. díj nem jelent bemutatási kötelezettséget a színház számára, de előfordulhat, hogy mind a két díjat ugyanaz a darab nyeri el. A színház fenntartja magának a jogot, hogy a pályázatra érkezett, és azon nem díjazott művet is bemutassa, de a nem díjazott művekre nem köt ki magának kizárólagos bemutatási jogot.

A pályázatra érkezett műveket nem küldjük vissza és csak a díjazott, illetve esetleg a díjazottakon kívül előadásra kiválasztott műveket őrizzük meg.

A pályázatokat lezárt borítékban, két példányban papíron és egy példányban digitális adathordozón a Kolibri Színház címére (1061 Budapest Jókai tér 10.) kérjük eljuttatni.

Határidő: 2011. december 31.

 

Kapcsolódó anyag:

Cyber Cyrano

"Előbb-utóbb szinte mindenki igényét érzi, hogy része legyen a virtuális valóságnak, ahol nem az vagyok, aki, hanem az, amit közlök magamról" - mondja Vidovszky Gyuri, legújabb bemutatója, a megdöbbentő ...»


süti beállítások módosítása