Mégegyszer Csáth Géza revü

A Moncsicsi Tanulmányi Kör, Csáth Géza naplói, novellái, cikkei, orvosi írásai és feljegyzései alapján készült előadását az Egészséges önismeret - Csáth Géza revüt mégegyszer láthatják az érdeklődők szeptember 4.-én.

 

Milyen szövegekre épít az előadás?

Az előadáshoz rendkívül sokféle szöveget válogattunk: naplókból, levelezésből, novellákból, cikkekből, tanulmányokból. Ezeket összegyűjtöttük és így összeállt egyfajta szövegkönyv. Ezt kiosztottuk a színészeknek, de akkor még nem tudtuk, hogyan fogják a jelenetek követni egymást. A próbák során elkezdtük párba-ellentétpárba állítani a részleteket. Így alakult ki egy furcsa szerkezet, amelyben sokszor a szereplők monológjai haladnak egymás mellett. Igazi kihívás volt számunkra, hogy megtaláljuk az általunk választott szöveg vertikális dimenzióját is, illetve csak a(z adott) horizontálisat. 
Hol fogtok dolgozni az évadban?
Terveink vannak, a legfontosabb a csapat, nem pedig a produktum. 
Kornél Komarno-ban fogja rendezni Lázár Ervin Szegény Dzsoni és Árnikáját, én pedig a győri Vaskakas Bábszínházban rendezem Badacsonyi Angéla Kis Piros című darabját (Hannus Zoltánnal és Kocsis Rozival a főszerepben).

csath

Moncsicsi Tanulmányi Kör: Egészséges önismeret - Csáth Géza Revü
"Mik történtek az elmúlt hóban?
a.) Olga sok jót főzött.
b.) Desirétől igen szeretetteljes leveleket kaptam.
c.) Olgát megvertem egyszer reggeli szieszta hangos zavarása miatt.
d.) Olgát megvertem kétszer reggeli szieszta hangos zavarása miatt.
e.) Tanúi voltunk Bundás jóllakásának, amire már rég készültünk, de még nem eszközöltük. Most vettünk 2 kg-os disznómájat és Olga megsütötte. Azt a zabálást sohase fogom elfeledni, amit Bundás elkövetett. S utána a hálás, boldog, jóllakott hentergést. 
Íme, ezek a hónap eseményei."
Színészek:
Andrusko MarcellaBohoczki SáraCsapó AttilaEke AngélaFicza IstvánNagy BoglárkaRétfalvi Tamás
Rendezte:
Bereczki CsillaLaboda Kornél
Dramaturg:
Khaled-Abdo Szaida
Támogatók:
Fogasház
Színház- és Filmművészeti Egyetem
www.monchichi.5mp.eu

SZEPTEMBER 4.-ÉN A FOGASHÁZBAN! 21:00-kor

süti beállítások módosítása