„Az utca éneke” - Párizsi hangulatban kezdődik a Magyar Színház évada

„A szalonoké parfümös rege, Szilaj és új az utca éneke” – Adyt és kortársait is megidézik szeptember 10-én a Hevesi Sándor téren, ahol a Pesti Magyar Színház színészei röpítenek vissza a századelő Párizsába. Oda, ahol az évadot nyitó előadás, az Osztrigás Mici is játszódik...

montmartre

Szombat délután megelevenedik a Montmartre Pest szívében: kávéházi hangulat, varázslatos Párizs, kávé- és croissant-illat, festőművész és tangóharmonika, bohém színészek és táncosnők, akik arra hivatottak, hogy szórakoztassák a nagyérdeműt – így volt ez a századelőn, és így van ez ma is, száz évvel később.

Aki aznap ellátogat a színház előtti térre, találkozhat többek között Attila du Satu festőművésszel, Pierre d’Armé-val, a tangóharmonika bűvölőjével, Élise de Soltesprit-vel, a párizsi éjszakák rajongott táncosnőjével vagy Bélá de Paveletits-vel, a kávéházak titokzatos költőjével. A friss kávét színészek főzik majd, miközben folyamatosan francia dallamok töltik be a teret.

Egy kávéházi szegletben, parókával és kosztümmel közös fotó készítésére lesz lehetőség kedvenc színészével/színésznőjével, annak pedig, aki a kézi mesterművek híve, festőművészünk pillanatok alatt elkészíti karikatúráját. Vállalkozó kedvű látogatóink pétanque versenyen vehetnek részt, és – kevésbé korhű – csocsópartin mérhetik össze tudásukat verhetetlen színészválogatott csapatunkkal. Ezenkívül rajztudásukat is bemutathatják Eiffel-torony rajzoló versenyünkön.

Természetesen a kicsikről sem feledkezünk meg: a gyerekekről Nora Benko gondoskodik majd a Sinkovits Imre színpadon különböző játékokkal, foglalkozásokkal, sminkeseink pedig varázslatos arcot festenek nekik.

Bízunk benne, hogy ezen a délutánon mindenki megtalálja a maga Párizsát, és vidáman, élményekkel telve köszönthetjük az új évadot!

A programokra este hatig várjuk az érdeklődőket, 7 órától pedig a bohém élet folytatódik – a színpadon.

süti beállítások módosítása