Musical készül Valentino életéből a Broadwayn

Broadway-musical készül Valentino, az olasz divatcézár életéből, a darab a világhírű tervezőről szóló 2008-as filmet dolgozza fel.

A Valentino - The Last Emperor (Valentino - Az utolsó császár) című filmet a velencei filmfesztiválon mutatták be három éve, a divatpápa a La Repubblica olasz lap úgy fogalmazott, "számba veszik" annak lehetőségét, hogy musicalként a Broadwayn is látható legyen a történet.

A 78 éves mester jelenleg a szerdán nyílt velencei mustra vendége, a második rendezését bemutató Madonnát kíséri. A popdíva a W.E. című romantikus drámával érkezik a mustrára; új filmje arról a kétszeres elvált Wallis Simpsonról szól, akinek kedvéért VIII. Eduárd király lemondott a brit trónról.
"Wallis Simpson eleganciája, a jelenetek és a díszletek miatt nyűgözött le az alkotás, amelyen Madonna két éven át a legapróbb részletekig dolgozott" - mondta Valentino. A tervező személyesen is ismerte a brit birodalmat megrengető botrányos hírű asszonyt, akinek több ruhát is tervezett.
Az idős mester három éve vonult vissza az haute couture világától, döntését azóta sem bánta meg. "Az volt a megfelelő pillanat, hogy pontot tegyek pályafutásom végére, amely nagy boldogságot, dicsőséget és gazdagságot adott nekem. Már nem tudtam követni a divat változását, puszta üzletté vált, az egész pénzügyi emberek kezében van, őket pedig csak a nyereség érdekli. Évtizedekig tartó szabad és sikeres munka után nem hagyhattam, hogy megmondják, mit tehetek és mit nem" - fogalmazott.

valentino

Valentino azonban még mindig tervez: balett-társulatoknak, különleges eseményekre és különleges ügyfeleknek, valamint néhány esküvőre. "Ez örömmel tölt el. Eseményeket is szervezek, ezek középpontjában egy olyan életstílus szépségének általam vélt kultúrája áll, amely talán már nem létezik" - mondta. Megjegyezte, hogy a régi idők luxusát szereti, a gazdagon terített asztalokat virágokkal borítva.
"Szeretek a csendben olvasni, és olyanokkal beszélgetni, akikkel nyugalomban bármiről szót válthat az ember" - idézte a lap a divattervezőt.

süti beállítások módosítása