Vidnyánszky „címzetes egyetemi tanár” lett

A Kaposvári Egyetem szenátusa „címzetes egyetemi tanár” címet adományozott Vidnyánszky Attila Kossuth-díjas rendezőnek, a Csokonai Színház igazgatójának – közölte Kovács Andrea, a teátrum sajtóreferense.

A címet dr. Szávai Ferenc rektor ünnepélyes keretek között adta át az egyetem pénteki tanévnyitó ünnepségén.

vidnyanszkyattila
Vidnyánszky Attila a tanévnyitón

A Kaposvári Egyetem minden évben igyekszik új szakokat akkreditálni, ez idén sem történt másképp. "Sikerült a kereskedelem-marketing szakot a gazdálkodástudományi karon akkreditálni, a nemzetközi tanulmányok szakot a pedagógiai karon, emellett a vizuális kép-fotó szakot a mesterszakot a művészeti karon és az állattudományi karon is számos szakot, így a ménes gazda fsz-t is akkreditálni" - mondta Prof. Dr. Szávai Ferenc, a Kaposvári Egyetem rektora. Azt is hozzátette: ha a hallgatói létszám megmarad, az egyetem létét nem kérdőjelezhetik meg a döntéshozók. A speciális szakokra, mint például a színész képzésre nagy igény van. Főként az előadó-művészeti törvény módosítása után, amely előírja, hogy legalább 70 százalékban diplomás színészeket kell alkalmazniuk a színházaknak. 
"Vannak olyan színházak vidéken, ahol 30%-ot éri el a diplomás színészek száma" - mondta Vidnyánszky Attila, címzetes egyetemi tanár, Kossuth-díjas rendező.

süti beállítások módosítása