Nyílt hét a Mozdulatművészeti Stúdióban

Mint sok éve minden szeptember elején, az Orkesztika Alapítvány nyílt hetet tart 2011. szeptember 12. és 16. között, amikor minden tanfolyami óra kedvezményesen kipróbálható.

A Mozdulatművészeti Stúdióról

A Mozdulatművészeti Stúdió az a hely ahol lehet gondolkodni és táncolni, alkotni, előadni; előadást, videót, könyvet és újságot nézni, olvasni, hallgatni, tanulni sok mindent, sokféle műfajban, melyeknek a mozdulathoz és a tánchoz köze van!

Az Orkesztika Alapítványról

Az Orkesztika a 20. század modern magyar mozdulatelmélete. Dr. Dienes Valéria alkotta meg 1912-ben. Szó szerint a mozdulatok művészetét és tudományát jelenti. Arra tanít, hogyan fedezd fel önmagad mozdulataidon át. Iránytűt ad a mozdulataink világában, akár tánc, akár gimnasztika, akár a személyiség a célunk. Célja a szabadság, a tudatosság, az egészség és a szépség, melyekre a legegyszerűbb mozdulatelemekkel tanít, az egyszerűtől a legnehezebb felé haladva.

Az Orkesztika Alapítvány a sajátosan magyar modern tánc, a mozdulatművészet lassan száz éves hagyományainak megőrzését és megújítását, értékeinek közvetítését tűzte ki célul. A száz éves hagyomány ápolása mellett, a hazai táncművészet fejlődését segíti minden programjával. Ingyenes próbalehetőséget nyújt független társulatoknak 600 négyzetméteres tánckomplexumában, az Orkesztika Alapítvány - Mozdulatművészeti Stúdióban; profi és amatőr érdeklődők számára szervez képzéseket; kísérleti előadásoknak nyújt bemutatkozási lehetőséget. SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivált szervez 12 éve.

Egyedülálló Mozdulatművészeti Gyűjteményt: audiovizuális gyűjteményt és szakkönyvtárat működtet, és folyamatosan fejleszt stúdiójában. Elméleti, hagyatékfeltáró és publikációs programja keretében kutatja, megjelenteti az elmúlt száz év mozdulatművészeti hagyatékát. Ingyenes táncnépszerűsítő programjain keresztül népszerűsíti folyamatosan a mozgást és a tánc különböző műfajait.

A nyílt hétről

Intézményünk az 1912-ben alapított Orkesztika Iskola jogutódja Dr. Dienes Gedon engedélyével. Így stúdiónk a 99. évadját nyitja meg a jövő héten. Mint sok éve minden szeptember elején, az Orkesztika Alapítvány nyílt hetet tart 2011. szeptember 12. és 16. között, amikor minden tanfolyami óra kedvezményesen kipróbálható. Lehet választani mozdulatművészet, orkesztika alapok, modern tánc, kortárstánc, balett, jazztánc, Limón, afrikai tánc, tudattánc Lábán nyomán, testképző gimnasztika, testébresztő tréning, kompozíciós műhely órák közül.

A tanfolyamokra kortól, nemtől, testsúlytól és előképzettségi szinttől függetlenül vár minden érdeklődőt az alapítvány.

mms

Azonban a korlátozott helyek miatt kéri az érdeklődőket, hogy előzetesen jelentkezzenek be a http://www.mozdulatmuveszet.hu/studio oldalon.

 

További információ:

 

Orkesztika Alapítvány – Mozdulatművészeti Stúdió

1097 Budapest, Tagló u. 11-13.

Tel: 321-9745, 06-20-361-7821, 06-20-5323-907

e-mail: info@mozdulatmuveszet.hu

web: http://www.mozdulatmuveszet.hu/studio

Orkesztika Alapítvány - Mozdulatművészeti Stúdió (3.0) a Facebookon

süti beállítások módosítása