Évadkezdés magyar énekesekkel a Szlovák Nemzeti Színházban

Szlovák, magyar, cseh és lengyel művészek közreműködésével gálakoncerttel nyitja meg szombaton 92. évadát a pozsonyi Szlovák Nemzeti Színház.

Az évadkezdő gálaesttel a színház a Visegrádi Négyek megalakulásának huszadik évfordulójáról emlékezik meg. Az est két magyar vendége László Boldizsár és Keszei Borbála énekes lesz - írja az Új Szó című pozsonyi napilap csütörtöki számában.

A most kezdődő évadban a színház 19 új bemutatóval várja nézőit, amelyekből három premier már ebben a hónapban látható.
A színház balett-társulatának első bemutatóját szeptember 16-án tartják: A kis herceget mesélik el a táncosok a balett nyelvén, Odrej Soth koreográfiai irányításával. E balettmesét gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánlja a társulat.

szlovaknemzeti November 21-én a Frenák Pál Társulat mutatkozik be a pozsonyi deszkákon In TimE című előadásával.
A pozsonyi színpadon operaénekesek is megfordulnak majd. Októberben lép fel a Budapesten is koncertet adó Cecilia Bartoli, majd tavasszal visszatér a Szlovák Nemzeti Színházba José Cura. A híres tenor Verdi Otellójának címszerepét énekli majd.
A színház prózai társulatának új bemutatói között klasszikus és kortársszerző egyaránt található. Színpadra állítják Csehov Sirályát és Moliere A fösvény című művét is.

süti beállítások módosítása