Felhívás a POSZT-ra!

A Magyar Színházi Társaság felhívja minden színház, csoportosulás figyelmét a XII. POSZT-ra, melynek a válogatása már megkezdődött!

A következő POSZT időtartama: 2012. június 7 – 16., s a fesztiválra a 2011. március 1 – február 28. közt bemutatott produkciókkal lehet jelentkezni.

Mint köztudott, a válogatók köre közben eggyel bővült, így Lőrinc Katalin táncművész, Rockenbauer Zoltán művészettörténész és Zappe László kritikus mellett negyedikként Bicskei István színész, rendező koreográfus járja a magyar nyelvű színházakat. Kérjük, segítsék munkájukat azzal, hogy időben jelzik az ajánlott előadást játszási napokkal együtt.

Ahogy az a POSZT honlapjáról ismert:

1. Az előadó-művészeti törvény szerinti I., II., IV. kategóriába tartozó színházak 1-1 előadást jelölhetnek (1 nagyszínházi, 1 stúdió/kamara, vagy adottságtól függően két nagyszínházi vagy két stúdió/kamara )

2. Az V. és VI. kategóriába tartozó színházak 1 előadást javasolhatnak;

3. A „független”, de nem regisztrált társulások által létrehozott produkciók is jelölhetnek 1 előadást, de ehhez két szakmai ajánlást kell írásban mellékelni;

4. A Magyar Színházi Társság nem színházi szervezetei (dramaturgok, rendezők, tervezők stb.) is jelölhetnek előadást.

valogatok_2012A válogatók

A válogatók az ajánlott produkciókat kötelesek megnézni – de emellett természetesen tetszésük szerint bármilyen előadást megtekinthetnek és meghívhatnak.

 

Fontos, hogy olyan bemutatókat javasoljanak, amelyek a Pécsi Nemzeti Színház valamelyik játszó-helyén elférnek (nagyszínház, kamara, stúdió, ill. szobaszínház), illetve stúdió előadások esetén minimum 100 fős nézőtér kialakítható lehessen a játéktérben.

 

A jelölések folyamatosak, utolsó határidő: 2012. január 15.

Kérjük, hogy a válogatók munkájának megkönnyítése érdekében a jelölők minél előbb közöljék a Magyar Színházi Társaság Titkárságával a javasolt előadásokat dátumokkal együtt (magyarszinhazi.tarsasag@t-online.hu).

süti beállítások módosítása