Stohl: "Tudtuk, ettől rosszabb már nem lehet"

 Abban a pillanatban, amint megjön a papír a büntetés-végrehajtástól, börtönbe vonulok – közölte Stohl András az fn.-hunak, miután a Nemzeti Színházban alakított szerepeit szétosztották kollégái között. A Blikknek arról nyilatkozott, arra számított, hogy letöltendő börtönbüntetést kap, az ítéletet igazságosnak tartja, mégis családját féltette, hogyan dolgozzák fel az elválást.

"Tudtuk, ettől rosszabb már nem lehet"

"Édesanyám azért nem jött el az ítélethirdetésre, mert nem bírta volna ki. Érte aggódtam a legjobban, és ahogy vége lett, őt hívtam telefonon. Jobban fogadta a hírt, mint vártam, talán a lelke mélyén érezte, hogy valami hasonló ítélet születik" - mondta el a színész.

Azt is hozzátette, kimondhatatlanul büszke a családjára. “Végig kitartottak mellettem! A könnyeiket az elsőfokú ítélet után, a majdnem két és fél éves börtön lehetősége miatt már elsírták. Akkor együtt zokogtunk. Tudtuk, ettől rosszabb már nem lehet. Számomra a családom a legfontosabb, és a bajban még jobban megismerhettem a nagylányaimat” – fogalmazott Stohl András, aki a legkisebb lányáért aggódik a leginkább.
"Franci nagyon apás, és egyre jobban ragaszkodik hozzám. Ancsival valahogy meg kell oldanunk a legnagyobb feladatot: megértetni vele, miért nem kap majd egy ideig apától reggeli puszit" - nyilatkozta a színész.

Aggályosnak tartja az ítéletet Völgyesi Miklós

Stohl ügyét többen kommentálták, köztük Völgyesi Miklós,  Legfelsőbb Bíróság büntetőkollégiumának egykori tanácselnöke, aki aggályosnak tartja a másodfokú – jogerős – ítéletet. Szerinte kérdések vetődnek fel a bíróság szakmai eljárását nézve. A Magyar Hírlapnak elmondta, noha a sértett, Kaincz Pál állapotáról több, egymásnak ellentmondó igazságügyi orvos szakértői vélemény született, a bíróság nem lépett tovább, együttesen nem hallgatta meg a szakértőket. „A sértett jogi képviselője további szakértői bizonyítást kezdeményezett. Ennek a bíróság nem adott helyt, hanem azt mondta, a szakértői vélemények feloldhatatlan ellentéteket tartalmaznak. Ilyen esetben az Egészségügyi Tudományos Tanácsot kell felkérni, döntse el, melyik véleményt lehet inkább objektívnek nevezni. Tudomásom szerint erre nem került sor” – jelentette ki Völgyesi Miklós. A nyugalmazott bíró szerint azzal, hogy több színész és televíziós személyiség is megjelent a bíróságon, akik ráadásul Stohl iránti szimpátiájukról nyilatkoztak „valami hatást elérhettek”, noha – vélekedett Völgyesi Miklós – egy igazi bírót „nem befolyásolhat ilyesmi”.

Szombathelyre mehet Stohl

A bíróság várhatóan szeptember végén küldi el a behívót Stohlnak. Hogy melyik börtönbe megy egyelőre nem tudni. A nyugat.hu azt írta, egy Szombathelyen terjedő pletyka szerint az ország egyik legmodernebb börtönében tölthet jó magaviselettel öt hónapot a színész. A "hírt" senki nem erősítette meg, mivel ez szenzitív adatnak minősül. A jogszabály szerint Stohl Andrásnak lehetőleg a lakóhelyhez legközelebbi börtönben kellene letöltenie büntetését, márpedig a színész fóti lakhelyéhez Vác közelebb van, mint Szombathely.

 

Forrás: Blikk, nyugat.hu,FN.hu

süti beállítások módosítása