Van egy fölösleges ruhaszárítója? - Díszletvadászaton a Gólem Színház

A Gólem Színház idén új helyen, a Sanyi és Aranka Színházban alkot. Idei első premierjük (Vinnai András Lefitymálva) próbái már javában zajlanak, a díszletezés is alakul, de azért még vannak hiányosságok. A társulat ebben a Gólem rajongók segítségére számít, az alábbi kívánságlista alapján várják a felajánlásokat.

 

              

Van egy fölösleges ruhaszárítója?

Kedves Gólem rajongók!

Szeptember végén bemutatónk lesz! Olyan ez nekünk, mint egy esküvő, de minimum egy újjászületésnap, ezért arra gondoltunk, szeretteink talán szívesen lepnének meg bennünket kisebb-nagyobb ajándékokkal. A díszletezés költségei felérnek egy lakásfelújítás árával, és bár pályázati nyereményeink is vannak, őszintén szólva nehezen győzzük, mert – bár ezen nem lepődtünk meg – minden, még az utolsó szög is pénzbe kerül.

Semmi aggodalom, nem kell törni a fejeket, a jelen kor hangulatának megfelelően összeállítottunk egy kívánságlistát, melyről csak választani kell. Talán van valamelyik tételből elfekvő készleted, amit mi szívesen átveszünk, vagy csak ráböksz az egyikre, mi elcsattogunk a barkácsáruházba és megvesszük a pénzeden. A választott tétel számát felelősséged teljes tudatában jelöld meg és mi megkeresünk, hogy egyeztessük a részleteket! Anonimitási igény esetén írj a marcsa@golemszinhaz.hu címre.

Ha összegyűlt a cucc, csapatunk, Sosa irányításával gyakorlati megvalósításba kezd: festünk, fúrunk, faragunk, csavarunk, ragasztunk.

Amit cserébe nyújtunk: élmény a javából, humor nem hétköznapi adagban és beszédtéma az elkövetkező pár évre! Ha nem zavar, nevesített ajándékozóként hálánk mellett nyilvánosságra is hozunk!

 

27555_152519412348_5604_sKívánságlista, avagy tényleg nagyon-nagyon szeretnénk mindet

Zománcfesték fára-vasra 20 liter – 40.000 Ft (kb. 2000 Ft/liter)

Ecsetek, hengerek, egyéb festőszerszámok – 9.000 Ft

Takarófólia – 2.000 Ft

Csavarok, szögek különböző méretekben – 10.000 Ft

20 m függöny anyag – 24.000 Ft (kb. 1200 Ft/m)

PVC padló 8 nm – 8.000 Ft (kb. 1000 Ft/nm)

Lambéria – 7.500 Ft (kb. 1500 Ft/nm)

Ruhaszárító – 4.000 Ft

Polcok 5 db. – 7.500 Ft (kb. 1500 Ft/db.)

Mosogatótálca – 10.000 Ft

Fúrószárak, fűrészlapok , egyébszerszámkiegészítők – 6.000 Ft

Kötelek, zsinórok 40-50m – 15.000 Ft

Művirágok, dekorációs kellékek – 10.000 Ft

Polifoam 5nm – 10.000 Ft

Szemeteskuka – 3.000 Ft

 

A Lefitymálva a zsidósággal kapcsolatos paranoiákról szól, rengeteg humorral. Mindenkit kinevethetünk, önmagunkat is. Nevethetünk a két baráton, akik nem tudnak beszélgetni, mert az egyikük mindig attól fél, hogy antiszemitának, rasszistának bélyegzik majd: „Vigyázz, hogy mit mondasz, nagyon vigyázz!" - ismételgeti.

Nevethetünk azokon, akiknek rögeszméje a „zsidó konspiráció". Kinevethetjük a sok zsákutcába torkolló, békítő kezdeményezést: „Kuss legyen már! Itt a lehetőség, hogy végre közelebb hozzuk egymáshoz a kurva kultúrákat! Kuss legyen! Koncentráljunk!" - kiabálja a fiatal riporter miközben zsidókat és antiszemitákat próbál kibékíteni.

A darab igen kritikus a zsidó közösséggel szemben is, nagy adag (ön)iróniával láttatja a zsidóságon belüli mániákat, amelyeket részben két karakter - Rosenzweigberger, holokauszt-szakértő és Horovitzné, számos zsidó szervezet vezetőségi tagja - közvetítenek.

 

Vinnai András: Lefitymálva

Szereplők:

Antal - Bánki Gergely

László/Roland - Schmied Zoltán

Simon/Rosenzweigbergerstein/Kiválasztott - Lukáts Andor

Sára/Horowitz Sámsonné/Kiválasztottné - Nagy Mari

Kökény Gyöngyvér/Túsz - Huzella Júlia

Írta: Vinnai András

Dramaturg: Németh Virág

Díszlet és jelmez: Juristovszky Sosa

Video és hang: Szabó Simon

Asszisztens: Hollós Zsófia

Producer: Schőn Edina

Rendezte: Borgula András

Bemutató: szeptember 24-én, további előadások 29-én és 30-án

Helyszín: Sanyi és Aranka Színházban (Budapest IX. kerület, Mátyás u. 9.)

 

              

Vinnai András a darabról

„A készülő színdarab egyszerre szimpatizál és gyűlölködik minden szélsőséggel, miközben önmagának is folytonosan gáncsot vet. Bevállaltan antiszemita és zsidóbérenc, egyértelműen antinacionalista és fajvédő. Egyszerre holokauszt-tagadó és tartja a holokausztot az aduásznak, amit bármikor elő lehet rántani a pakliból. Addig szeretnénk püfölni a fogalmakat és a kategóriákat, a félelmeket és a fájdalmakat, amíg azok teljesen el nem veszítik eredeti jelentésüket és funkciójukat." - írja a szerző Vinnai András.

 

forrás: Gólem Színház

süti beállítások módosítása