Öt új taggal kezdi az évadot a Győri Balett

Egy norvég és egy szlovén táncművész, valamint három friss diplomás magyar táncos kezdi meg a munkát a Győri Balettnél az új évadban.

Henrik Lamark norvég balettművész és Kodolányi Lívia szlovéniai táncos a Maribor Balett-től "igazolt át" Győrbe. Szakács Richárd, Szanyi Tamás és Tüű Barbara pedig a budapesti Táncművészeti Főiskola befejezését követően szerződött a győri együtteshez - mutatta be az új tagokat Kiss János balettigazgató a pénteki évadnyitó társulati ülésen.

carmengyoribalett A most induló szezon premierjeiről elmondta: október 8-án mutatják be a Rózsaszínház (La vie en Rose) című táncjátékot, a belga Ben van Cauwenbergh koreográfiáját, januárban pedig az Óz/Forgószél című produkciót, Velekei László koreográfiáját.
A direktor közölte: lesz még egy meglepetés produkció is az évad végén. Premierjét a VIII. Magyar Táncfesztiválon tartják, de magáról a kompozícióról egyelőre nem árult el részleteket az együttes vezetője.
A Győri Balett több vendégszereplésre készül a szezonban. A Queen-balettet Komarnóban mutatják be szeptember 16-án, s ugyancsak a Queen együttes zenéjére készült produkcióból mutatnak be részletet az V. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó gáláján szeptember 24-én. 
A Liszt Ferenc születésének 200. évfordulójára készült Magyar Rapszódiát október 31-én a budapesti Művészetek Palotájában láthatja a közönség, s ugyanott vendégszerepelnek a Rózsaszínházzal november 22-én. A Magyar Rapszódiát december közepén a Liszt-évforduló kapcsán Torinóban megrendezendő magyar esten is bemutatja az együttes. Jövő márciusban pedig ausztriai és németországi turnéra utaznak a győri táncosok a Hódolat Chaplinnek című produkcióval.
Kiss János szólt arról, hogy Velekei László Óz-koreográfiáját a veszprémi színház bérletes előadásként tervezi játszani. A nagysikerű Queen-balett továbbjátszási jogának megszerzésén is dolgozik a  társulat vezetése, mivel a jelenlegi jogi helyzet szerint októbertől már nem tűzhetik műsorra ezt a produkciót.

süti beállítások módosítása