A balett és a néptánc legjobbjai Pécsett - V. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó

2011. szeptember 22-25. között ismét várják a tánc szerelmeseit a Pécsi Nemzeti Színházba. A balett és a néptánc legjobbjai látogatnak el a Kultúra Városának immár 5. Tánctalálkozójára.

Szeptember 22-én a Magyar Állami Népi Együttes: Álomidő című produkciója nyitja a fesztivált. Szeptember 23-án a Szegedi Kortárs Balett mutatja be a Homo Hungaricust. Szeptember 24-én a Tánccsillagok a Kultúra Városában című gálaesten fellép a Győri Balett, a Pécsi Balett, a Magyar Nemzeti Balett, a Bozsik Yvette Társulat, a Budapest Táncszínház, a Duna Művészegyüttes, az Art Balett – Százhalombatta és a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola. Szeptember 25-én 17.00 órától a gyerekeké a színház: a Honvéd Táncszínház Csipkerózsikájában gyönyörködhetnek kicsinyek és nagyok a fesztivál zárásaként.

alomido_pecs

Szakmai program is kíséri a tánctalálkozót: szeptember 24-én szombaton 11.00 órától A Táncművészet aktuális kérdései, a változó kultúrafinanszírozás tükrében címmel és témában FÓRUM-ra várják az érdeklődőket a Pécsi Nemzeti Színház N. Szabó Sándor Termében. Szervezők: a Magyar Táncművészek Szövetsége és a Pécsi Balett. A Tánctalálkozó ideje alatt a Magyar Táncművészek Szövetsége kihelyezett elnöki ülést is tart.

 

Vincze Balázs, Harangozó-díjas a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó igazgatója az eseményről:
„2010 programkínálatát ugyan nem tudjuk megismételni, de semmiképp sem szeretnénk megszakítani az elmúlt négy év sikertörténetét, hiszen tudjuk, sokan várják ezt a néhány napot. Hagyományainkat megtartva a táncos műfaj legkülönbözőbb képviselőitől válogattunk olyan előadásokat, melyek egyike sem volt még látható Pécsett. Ismét várjuk a legkisebbeket is egy nekik szóló mesés táncelőadással. A Tánctalálkozó védjegyének számító Győr-Pécs-Szeged-együttműködés is folytatódik. A Szegedi Kortárs Balett ezúttal egy egész estés produkciót hoz, a Győri Balett és a Pécsi Balett, pedig a Tánccsillagok Gálaestjén lép fel. Reméljük, találnak kedvükre való programot!” 

süti beállítások módosítása