Shadowland - Árnyékszínházat hoz Budapestre a Pilobolus

Árnyékszínházi produkcióval érkezik Budapestre az amerikai Pilobolus tánctársulat; a Shadowland című előadást 2012. február 28. és március 4. között hét alkalommal láthatja a magyar közönség a Budapest Kongresszusi Központban.

A Shadowland számos, különböző nagyságú és alakú mozgó vászon segítségével teremt egész estés előadást, mely egyesíti az árnyék-képmásokat és a vászon előtti koreográfiát - közölte a ShowTime Budapest Kft.
Mint a közlemény emlékeztet, a Pilobolus ezzel a sajátos technikával már készített egy reklámfilmet, majd 2007-ben az Oscar-díj átadásán adta elő egyedi műsorát, mellyel a legjobb film díjára jelölt alkotások ikonikus képi világát mutatták be.

A produkció ajánlója szerint a Shadowland története a Spongya Bob című animációs sorozat írója, Steven Banks közreműködésével megszületett szürreális utazás egy tinédzser lány érzékeny világába: az előadás részben árnyjáték, részben tánc, részben cirkusz és részben koncert; a maga nemében az első ilyen típusú produkció. 
A Shadowland "feltűnő, mégis kerül minden olcsó poént, virtuóz, de sosem hencegő, részletes, de sosem unalmas. A Pilobolus a kommunikáció minden formáját használja, a beszédet kivéve, hogy elmondjon egy történetet a magányosságról és annak következményeiről" - fogalmaz a ShowTime közleménye.

shadow

“A Shadowland elnémít. Csodálatos, megérintő és teljesen váratlan élményt nyújtottak.”
—Stuttgarter Zeitung
“Egy teljesen új show. A Shadowland kétség kívül az évad legsikeresebb színházi eseménye.”
—Absolute Madrid
“A régi jó árnyjátékból egy óriás vásznon mega-élményt kreáltak, mely lázba hozta az egész világot”
—    BILD Berlin/Brandenburg
“Ez a show egy ragyogó művészi munkává ötvözi a színház, az akrobatika, a tánc, a költészet és a pop elemeit.”
—    Berliner Morgenpost
“A kezdetektől fogva a Pilobolus magába foglalta a metamorfózist. Mi láttuk a testi valóságot és az illúziót is. A testek képekké váltak és az egyik kép a másikba olvadt költőien és megmagyarázhatatlanul.
— Alistair MacCaulay, The New York Times

süti beállítások módosítása