Bors néni vendégeivel, kiállítással, vetélkedővel ünneplik a Kolibrit

A Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház az idén 20. évadját ünnepli, a születésnap tiszteletére a családi színház történetét bemutató kiállítást rendeznek Budapesten, a Bajor Gizi Színészmúzeumban.

Vetítést szerveznek

Szebényi Ágnes, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) közművelődési referense ennek kapcsán elmondta: az OSZMI kiállítóhelyén, a Bajor Gizi Színészmúzeumban október 8-tól öt hónapon át tekinthetik meg az érdeklődők a Kolibri elmúlt húsz évét bemutató tárlatot. A bábokat, jelmezeket, színlapokat, plakátokat, fotókat és hangfelvételeket, továbbá a színház történetének megannyi egyéb dokumentumát fölvonultató anyag mellett vetítések könnyítik a közös emlékezést.

Vetélkedővel és vendégekkel várnak
Mint mondta, múzeumpedagógiai kísérőprogramokat is szerveznek a tárlat időtartama alatt, amelyek révén betekintést nyerhetnek az érdeklődők egy eleven, minőségi színház kulisszái mögé. A múzeumban készítenek bábokat, terveznek díszleteket és Ki tud többet a Kolibri színházról? címmel vetélkedőt szerveznek. Vendégségbe várják havonta egy alkalommal a Kolibri társulatát is: színészeket, rendezőket, tervezőket, muzsikusokat, dramaturgot és súgót.
Szebényi Ágnes elmondta: a kísérőprogramok között kiemelkedőek azok, amelyeket a Múzeumok őszi fesztiválja idején kínálnak majd.

borsneni

Bors néni vendégei

Az október 1. és november 15. közötti időszakra tervezett események között szerepel a Bors néni vendégei elnevezésű rendezvény: a legendás előadás megidézése vendégekkel és sok-sok dallal. Emellett közönségtalálkozót is szerveznek azon családok számára, amelyekben több generáció is felnőtt Nemes Nagy Ágnes-Novák János Bors néni című darabján.
A fesztivál keretében bekapcsolódnak a Nagy Rajzolás idei eseményeibe a Kolibri színház kiállítása ihlette alkotások készítésével.
A Kolibri húsz évét bemutató tárlathoz kapcsolódó rendezvényekre egyaránt várják az óvodásokat, az általános és középiskolás diákokat, továbbá a Kolibri színház előadásain felnőtt családok tagjait.

süti beállítások módosítása