Hétvégén rendezik a TeARTrum Fesztivált! - Mi is ott leszünk

Ahogy arról korábban beszámoltunk, TeARTrum Fesztivál elnevezéssel a korábbi évek hagyományaira építve az idén is lesz Színházi Korzó az Andrássy úton: a szombati évadindító rendezvényen elsősorban független színházi társulatokkal találkozhatnak a látogatók.

A X. Autómentes Hétvégén megrendezett fesztiválon bemutatkozik például a KoMA, a Momentán Társulat, a Maladype és a Szkéné Színház is - közölték a szervezők. A kihelyezett standokon az érdeklődők előre megvehetik színházjegyeiket, ismerkedhetnek a társulatokkal, és élvezhetik a két színpadon zajló változatos programokat.
Az eseményhez - amelyet a korábbi években Évadnyitó Színházi Fesztivál néven rendeztek meg - a tavalyi évhez hasonlóan csatlakozik az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet is standjával, ahol korabeli képek elé vagy mögé állva készíthetnek fotókat a látogatók. 
A kőszínházak közül is lesz, amelyik saját standdal lesz jelen, köztük a Katona József, a Madách, a Radnóti, az Új Színház, valamint a Magyar Színház. A Centrál Színház például előadásaihoz kapcsolódó pódiumbeszélgetéseket szervez a színészek részvételével, de a kaposvári Csiky Gergely Színház is képviselteti magát a fesztiválon.

t
A Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesület (FÜGE) szervezésében megvalósuló program résztvevői között van a Trafó, a Holdvilág Kamaraszínház, a Gólem Színház, a Szakkör, az Ágens Társulat, az Aranytíz Kultúrház, a Nemzeti Táncszínház, a Ruttkai Éva Színház, a PR-evolution, a Közép-Európa Táncszínház, a Duna Táncműhely, Mándy Ildikó Társulata, a Duda Éva Társulat, valamint Ladjánszki Márta is. A Lengyel Intézetben többek között az Andaxínház is fellép.
A fesztiválon kedvezményes jegy vásárolható - az Autómentes Hétvégére megjelent Fidelio-különszámban található kuponok felhasználásával - többek között a Duna Táncműhely, az L1danceFest2011, a Tünet Együttes, a Sanyi és Aranka Színház, valamint a Katona József Színház egy-egy előadására is.

Csomós Miklós oktatásért és kultúráért felelős főpolgármester-helyettes az esemény kapcsán arról számolt be, hogy több mint ötven standon lehet előre jegyeket váltani a következő idényre. A városvezető elmondta: a rendezvényt részben színházi évadnyitónak is szánják. Azt is ismertette, hogy a színházigazgatók felvetésére a tervek szerint jövő márciusban megrendezik a színházak éjszakáját is, és ezzel hagyományt szeretnének teremteni.

 

A SZÍNHÁZ. HU STANDJÁNÁL SZERETETTEL VÁRUNK MINDENKIT!

Játékunkkkal színházjegyeket lehet majd nyerni. 

 

A RÉSZLETES PROGRAMOT ITT TALÁLJÁK!

süti beállítások módosítása