Vendégségben az Aradi Kamaraszínház

Kvartett című darabjával Szegeden, Éder Enikő Különjárat című egyéni estjével pedig Budapesten, a FesztMagyar elnevezésű rendezvényen vendégszerepel az Aradi Kamaraszínház.

kvartett1

 

Csütörtökön, szeptember 15-én a szegedi Régi Zsinagógában a közönség Heiner Müller Kvartett című darabját láthatja, az Aradi Kamaraszínház és a szegedi MASZK Egyesület közös produkcióját. Az előadás az ALTERRA – Kortárs Előadóművészeti Központ meghívására vendégszerepel Szegeden. „A két fiatal színész olyan elemi erővel adta önmagát szerepeihez, hogy díszlet, zene és minden egyéb más csupán lehántható rétege volt az előadásnak. A néző csak a két ember személyes viszonyára, szenvedélyére fókuszált, csak maga az ember érinthette meg.", írja az előadásban szereplő Éder Enikő és Harsányi Attila játékáról Petró János, a szegedi Thealter - Szabad Színházak Nemzetközi Találkozóján való bemutató után.

 

kvartett3

Hétvégén a budapesti Millenárison három alkalommal lép fel Éder Enikő Különjárat című egyéni estjével a FesztMagyar háromnapos rendezvényén, amelyen tíz Kárpát-medencei város képviselteti magát, többek között Arad is. A szeptember 16.-18. között megrendezett eseményen az Aradi Kamaraszínház művészei mellett Aradról jelen lesznek Takács Mihály és Kett Gróza János képzőművészek, az Aradi Filharmónia művészei, Ujj János helytörténész, bemutatják az az Irodalmi Jelen könyveit, az érdeklődők megkóstolhatják a ménesi borokat és megtekinthetik az aradi fotóklub kiállítását. A Millenáris irodalmi kávéházában Harsányi Attila, az Aradi Kamaraszínház társulati tagja elmondja Kassák Lajos A ló meghal, a madarak kirepülnek című versét.

 

forrás: Aradi Kamarszínház

süti beállítások módosítása