A magyar dráma napja - Nyílt próba és színházbejárás a Miskolci Nemzeti Színházban

Az arany ára és a Túl a Maszat-hegyen nyilvános próbájával, valamint színházbejárással várja közönségét a Miskolci Nemzeti Színház szeptember szerdán, a magyar dráma napján. Halasi Imre direktor, továbbá népszerű művészek - Eperjesi Erika, Fabók Mariann, Krámer György, Kulcsár Imre és Müller Júlia - pedig a színház jegyirodájában számítanak a nézők látogatására.

Árvai Judit, a teátrum kommunikációs és marketingvezetője felidézte: Madách Imre Az ember tragédiája című drámai költeményének ősbemutatója 1883. szeptember 21-én volt a Nemzeti Színházban. Ennek emlékére ünnepelik meg minden évben a magyar dráma napját.
Kitért arra, hogy nemcsak a jelenleg zajló színházi munkákba kaphatnak betekintést az érdeklődők, de bepillanthatnak a kulisszák mögé is, a jegy- és bérletvásárlókat pedig - Halasi Imre színházigazgató mellett - a teátrum művészei - Eperjesi Erika, Fabók Mariann, Krámer György, Kulcsár Imre és Müller Júlia - várják ezen a napon 10, 11, 12 és 13, valamint 16, illetve 17 óra között a jegyirodában. 
Az iroda előtt pedig a színház zenekarának tagjai kamarazenét játszanak majd 10, 12 valamint 16 órakor, ezzel is megköszönve a nézők hűségét és a segítő szándékot a gazdaságilag nehéz helyzetben lévő színház felé - ismertette.
Megjegyezte: a magyar dráma napja programjai ingyenesek, belépőjegyek a nyílt próbákra korlátozott számban a jegyirodában igényelhetők. A színházbejárásra pedig kizárólag előre bejelentkezett vendégeket tudnak fogadni, jelentkezni a teátrum telefonszámán lehet.

alaprajz

A Miskolci Nemzeti Színház hatalmas épületegyüttesének rekonstrukciója 1991 és 1996 zajlott, vezetője Bodonyi Csaba Ybl- és Széchenyi-díjas építőművész volt. A mai színház-komplexumban öt játszóhely található: NagyszínházCsarnok,JátékszínKamaraszínházNyári Színház. Az épület szerves részét képezik a modern díszletkészítő műhelyek, az irodaház, a színészlakások. A komplexum része a Színháztörténeti és Színészmúzeum is. Kalandozásra hívják Önöket a több mint 16 ezer négyzetméteres "labirintusba".

Nyílt próbák
Bereményi Géza: Az arany ára
Rendező: Balikó Tamás
2011. szeptember 21. – 18 óra • Nagyszínház (IDŐPONTVÁLTOZÁS!)
Varró Dániel – Teslár Ákos – Presser Gábor: Túl a Maszat-hegyen
Rendező: Seres Ildikó
2011. szeptember 21. – 10 óra és 11 óra • Kamaraszínház
Színházbejárás
2011. szeptember 21. – 14.30
A csoport a színház Déryné-parkból nyíló portájától indul.
A Magyar dráma napja programjai ingyenesek, belépőjegyek a nyílt próbákra korlátozott számban a jegyirodában igényelhetők.

süti beállítások módosítása