Balázs Péter: számunkra fontosabb a szolnokiak tapsa

Szolnok Napján, szeptember 1-én vehette át Balázs Péter igazgató úr, a Szigligeti Színház nevében a város legmagasabb kitüntetését, az Ezüst Pelikán Díjat Szalay Ferenc polgármester úrtól. Ennek kapcsán az RTL Klubnak is nyilatkozott.

Balázs Péter köszönő beszédéből idézünk:

„A szolnoki Szigligeti Színház számára nagy megtiszteltetés ez a díj. A társulat nevében köszönöm, Polgármester úr. És köszönöm, Szolnok.
Ez a díj a város ragaszkodását és háláját érzékelteti a társulattal. A színház játék. Közös játék. Együttes jelenlét, akarat. Az életenergiák közös megújítása egy színházi, magnetikus térben. Mindkét fél ad is, kap is. A díj sem egyedül a színháziakat illeti. Ez a szolnoki közönséggel közös díj.
Hiszen az Ádámok és Évák Ünnepe is halott lenne, ha nem a majd’ 300 középiskolás diák és pedagógus lelkesedése fűtené fel évről évre.
Az a hatalmas szeretet, figyelem, mely a nézőtérről árad ránk, ad erőt a további szolgálatra. Szándékunk a közönség, a befogadó közösség lelki, szellemi felemelése. Meggyőződésem, hogy ezt a magatartást, ezt a szándékot díjazta ezévben Szolnok városa. A hűségünket, a szolgálatunkat. Azt, hogy számunkra fontosabb a szolnokiak tapsa, csillogó szeme és megújult életkedve, mint a kritikusok vállveregetése. A közvetlen párbeszéd a befogadókkal fontosabb, mint divatos absztrakt elméletek. A köz szolgálata számunkra mindennél fontosabb.”

Balázs Péter az RTL Klubban:

 

Az emberek szeretetét éreztem, nem azzal a céllal mentem Szolnokra, hogy keressek magamnak komikus szerepet, hanem azért, hogy olyan színházat csináljak, ami közmegelégedésére van a városnak" - nyilatkozta Balázs Péter az RTL Klubnak.

 

Kapcsolódó anyag:

Nem a szutyok oldalán állok

Nem a szutyok oldalán állok - Interjú Balázs Péterrel

süti beállítások módosítása