Láss csodát! - AEGON-matiné a Szépművészetiben

A nyári szünet után szeptember 24-én (szombaton) indul az AEGON-matiné őszi-téli családi sorozata, a Láss csodát! a Szépművészeti Múzeumban. A vendégek: Rutkai Bori énekesnő és Elek Ferenc színművész.

triobeton_k

fotó: Talabér Tamás

Kitűnő művészek összjátéka gyerekekkel és szüleikkel, hogy együtt fedezzék fel az újdonságot, együtt találják meg a játékosság örömét

zenében, versben, mesében, képeken – és az életben. A program szeptember 24-én, szombaton 11-től 12-ig, a 10-től 13 óráig tartó Családi Kerengő keretében látogatható, a Szépművészeti Múzeumban.

elek_ferenc_kicsi

fotó: Katona József Színház

AZ AEGON MATINÉról

A 2011 februárjában indított, az AEGON Magyarország és a Szépművészeti Múzeum együttműködésében megvalósuló sorozat az újszerű összhatásokra, a különféle művészeti ágak, művészek összjátékára épül. Neves művészek lépnek fel minden matinén, olyan alkotók és előadók, akik át tudják adni az olvasás, a képnézegetés, a zenehallgatás együttes örömét.

A versek, mesék, az ott születő zenei improvizációk és a Szépművészeti Múzeum gyűjteményéből választott műtárgyak egy-egy témához kapcsolódnak, s így, együtt, újfajta képzettársításokat váltanak ki, másmilyeneket, mint amilyen gondolatokat, érzelmeket ébresztene önmagában a felolvasás, a zene vagy a képnézegetés.

Azt szeretnénk, ha a kisiskolások és szüleik is érzékelnék: új, akár meghökkentő érzelmeket, gondolatokat ébreszthet például egy mese, felolvasás, ha azt továbbszövi egy remek zenész a saját "nyelvén", zenei improvizációval – vagy fordítva, illetve ha a témához választott képek világát egy-egy irodalmi mű és zene egészíti ki, viszi tovább. Mert összefonva, egymáshoz kapcsolva mást adhat, mint önmagában, külön-külön.

A Szépművészeti Múzeumban a szombati családi program 10-től 13 óráig tart, a gyerekek és szüleik 10-től ismerkedhetnek a múzeumban az adott témához választott műtárgyakkal, majd 11-kor kezdődik a Láss csodát! – AEGON-matiné sokszínű, a témát többféle műfaj összefonódásával érzékeltető műsora, amely után, 12-től 13 óráig a családok a témához kapcsolódóan közösen alkothatnak a múzeumi foglalkozáson.

 

A következő egyórás produkció műsorvezetője:

Rutkai Bori – énekesnő

…leginkább egy földalatti presszóban, a letűnt jövő sanzonjaival találnám angyalinak…" – Marton László Távolodó/Magyar Narancs

segítőtársa a játékban:

Elek Ferenc – színművész

"A színház egy áldott állapot"/ Origo

zene:

Szerető Dániel – basszusgitár

Németh Csaba – ütőhangszerek

Sorozatszerkesztő: Eszéki Erzsébet

 

forrás: www.aegondij.hu

süti beállítások módosítása