A Sztárszerzők évében klasszikus magyar nagyoperettek is szerepelnek

A Miss Saigon premierjével kezdődött a Budapesti Operettszínházban a 2011/2012-es évad, a Sztárszerzők éve, mely elsősorban a klasszikus magyar operettek és a kortás magyar musicalek jegyében telik, több bemutatóval!

Öt premier, melyből négy bérletben is megtekinthető, s természetesen számtalan további sikerprodukció, operettek és musicalek maradnak műsoron a következő szezonban. A Budapesti Operettszínház 16 bérletsorozatot indított a 2011-/2012-es évadra, melyben összesen 14 előadás közül választhatnak a nézők.

A 2011/2012-es évad első premierje alkalmával egy legenda éledt újra - amit mindenkinek látnia kell! 17 évvel a magyarországi premier, majd a 14 ezer néző által megtekintett, nagyszabású, soproni szabadtéri előadások után ismét az Operettszínházban Claude-Michel Schönberg a tíz legtöbbet játszott musical között található Miss Saigon című műve. A sztárszereposztás - Dolhai Attila, Feke Pál, Vágó Zsuzsi, Dancs Annamari, Szabó P. Szilveszter, Mészáros Árpád Zsolt, Bordás Barbara, Vágó Bernadett, Kerényi Miklós Máté, Csengeri Ottília - mellett érdekesség, hogy most is az 1994-es kreatív csapat, köztük a rendező, KERO® hozta létre a produkciót. A Miss Saigon Giacomo Puccini Madama Butterfly - Pillangóasszony című operája alapján készült, s azon rockoperák-musicalek közé tartozik, melyek a lenyűgöző látvány, a különleges - Puccini idézetekkel teli - muzsika, a remek hangzás és a fölfokozott szórakozás mellett igazi zenedrámák. Katartikus élményt kínál szinte minden nézőnek!

 

sztarszerzok01

 

De a Sztárszerzők évében visszatérünk az "alapokhoz", a klasszikus magyar nagyoperettekhez is: újra látható lesz Kálmán Imrétől a Marica grófnő gyönyörű szerelmi története, s tanúi lehetünk Zórika és Ilona vetélkedésének a Cigányszerelemben, amit Lehár Ferenc írt. Előbbivel nyitott tíz esztendeje az újjáépített teátrum, s most, az évfordulóra visszatér a legismertebb magyar arisztokrata, méghozzá ismét KERO® rendezésében. Főbb szerepekben: Kalocsai Zsuzsa, Fischl Mónika, Bordás Barbara, Vadász Dániel, Vadász Zsolt, Peller Károly, Kerényi Miklós Máté, Dancs Annamari, Oszvald Marika. Lehár Ferenc legtalányosabb operettjét pedig Béres Attila a jekatyerinburgi Sverdlovsk Zenés Színház, majd a Szegedi Szabadtéri Játékok után most az Operettben állítja színpadra, izgalmas zenei megoldásokkal, fergeteges táncokkal, valamint különleges látványvilágot ígérő, sűrű nyírfaerdőt ábrázoló díszletekkel, Kalocsai Zsuzsa, Frankó Tünde, Dolhai Attila, Vadász Dániel, Faragó András, Lehoczky Zsuzsa, Fischl Mónika, Lukács Anita, Szulák Andrea, Csonka András, Peller Anna, Szendy Szilvi, Boncsér Gergely, Vadász Zsolt és Kerényi Miklós Máté főszereplésével.

 

sztarszerzok02Miss Saigon (Dancs Annamari, Mészáros Árpád Zsolt)

Negyedik, bérletben is megtekinthető produkciónk egy igazi különlegesség! Szörényi Levente Szent István megkoronázásának ezredik évfordulójára írta történelmi operáját Veled, Uram! címmel. A mű most a komponista az Operettszínház számára készített átdolgozásában születik újjá. A Veled, Uram! igazi shakespeare-i típusú királydráma, tele feszültséggel, akciókkal, konfliktusokkal. A Thália színházi premieren színpadra lép Sasvári Sándor, Feke Pál, Mészáros Árpád Zsolt, Földes Tamás, Janza Kata, Vágó Bernadett és Homonnay Zsolt is Somogyi Szilárd rendezésében.

Kerényi Miklós Gábor színidirektor a premierek, a Miss Saigon, a Cigányszerelem, a Marica grófnő, a Veled, Uram!, illetve az ötödik bemutató, A kaukázusi krétakör - mely igazi csemege lesz mindazoknak, akik a zenés színház kísérletező változatát szeretik - kapcsán elmondta, ezek a darabok olyan karriert futottak be a világ zenés színpadain, hogy a művek, illetőleg a szerzők, Schönberg, Lehár, Kálmán, Szörényi és Brecht a zenés színház csúcstartói lettek!

Mellettük természetesen még műsoron marad, s bérletes előadásaink között is szerepel tucatnyi olyan produkciónk - például A Csárdáskirálynő, a Szép nyári nap, a Szerdán tavasz lesz, a Koldusopera, a Csókos asszony, a Mágnás Miska, A Szépség és a Szörnyeteg, az Egy éj Velencében - melyek már sikerrel bizonyítottak színházunkban.

 

sztarszerzok03Szerdán tavasz lesz (Oszvald Marika, Faragó András)

Aki pedig szeretne egy kis ízelítőt kapni az idei sztárszerzők évéből, mindenképp látogasson ki a 2011-es Pesti Broadway Fesztiválra a Nagymező utcába, melynek részletes programja itt olvasható: Pesti Broadway Fesztivál - a teljes program!

 

Ráadásként most egy új sorozatot is indított a teátrum: Őszi bérletünkben 2 előadás tekinthető meg: a november 27-i vagy december 30-i Miss Saigon, az új sikerpodukció, illetve egy Madame Pompadour vagy Egy éj Velencében előadás szeptemberben vagy októberben. A bérlet az átlag jegyekárakhoz képest 7,5 százalékos kedvezményt nyújt!

INFORMÁCIÓ ÉS BÉRLETVÁSÁRLÁS:

Budapesti Operettszínház Közönségkapcsolati és Szervezési Iroda

1065 Budapest, Nagymező utca 19.

Telefon: 353-2172

Jegypénztár

1065 Budapest, Nagymező u. 17.

Telefon: 312-4866

E-mail: berlet@operett.hu

 

Forrás: Budapesti Operettszínház

süti beállítások módosítása