Egy fiktív nap - Budapest Bár koncertszínházi bemutató

Október 17-én tartja nemrég megjelent negyedik lemeze, a Hoppá! koncertszínházi bemutatóját a Budapest Bár az újranyílt MOM Kulturális Központban. A cigányzenét a füstös bárok és a modern idők muzsikájával vegyítő produkció új DVD-t is kiad.

HOGY ZAJLIK EGY KONCERTSZÍNHÁZ?

A színpadon egy fiktív budapesti tér épül fel a hatvanas évekből, ahol a piacos árusok bódéi mellett balról egy vendéglő kerthelyisége látszik. Az előadás ideje nagyjából egy napot mesél el. Éjféltől másnap éjszakáig követhetjük nyomon a piactér és a vendéglő életét, ahol minden szereplő dalra fakad, miközben szürreális képekben mutatkozik meg a hatvanas évek hangulata. A zenészek és énekesek itt színészek, mindannyian elképzelt karaktereket, a piactér furcsa figuráit, árusait, vendégeit személyesítik meg: az énekesekből kolbászsütő, vendéglőtulajdonos, messziről érkezett vidéki vendég válik. A zenés őrület főszereplője Farkas Róbert és zenekara, ők húzzák egyre bravúrosabban a talpalávalót, amíg a végső jelenetben megnyílik a Pokolbár kapuja, és pokolbéli táncba torkollik a piactéri nap.
Az emberségről, barátságról, kisszerűségről, gyarlóságról, nagyságról, tehát az életről szóló produkció egy fiktív budapesti téren mindössze egy fiktív napot mutat be, tűzdelve annyi furcsasággal, hogy valódi biztosan nem lehet, de igaz igen.

bpbar

MÓDOSULT A BEMUTATÓ IDŐPONTJA

A koncertszínházi bemutató eredeti időpontja október 3. lett volna, ez most technikai okok miatt két hetet csúszik. Akik már megvették jegyüket az eredeti időpontra, a MOM Kulturális Központ pénztárában visszaválthatják vagy a bemutatóra átfoglalhatják, ráadásul ingyen megtekinthetik az egyébként fizetős nyilvános próbát október 3-án - közölték a szervezők.

EDDIG A KATONÁBAN muzsikáltak

A korábbi években a Katona József Színház adott teret a Budapest Bár színházi produkcióinak, idén az egyre nagyobb érdeklődés miatt új helyet kellett keresni a produkciónak. A koncertszínházi változat az októberi budapesti bemutató után számos vidéki nagyvárosban is látható-hallható lesz és október 27-én ezzel a programmal lépnek fel újra a fővárosban is a Művészetek Palotájában. Ennek az estének a bevételét a 20 éves Magyar Hospice alapítvány javára ajánlják fel.

DVD IS MEGJELENIK
A Farkas Róbert (hegedű, gitár) által vezetett Budapest Bár hamarosan megjelenteti első DVD-jét, amely számos érdekességet, különlegességet tartalmaz, például a Magyar Televízió által felvett, Szívemben bomba van című műsort és egy kulisszák mögé tekintő kisfilmet is.
A Budapest Bár zenekarban Farkas Róbert mellett Farkas Mihály játszik cimbalmon, Ökrös Károly harmonikán, Farkas Richárd bőgőn, Kisvári Ferenc dobon és ütőhangszereken. A népszerű produkció énekesei: Rutkai Bori, Szűcs Krisztián, Lovasi András, Kiss Tibor, Frenk, Behumi Dóra, Ferenczi György, Keleti András, Kollár-Klemencz László és Németh Juci.


süti beállítások módosítása