Teltházas kulisszajárás a komáromi Jókai Színházban

2011. szeptember 15-én, csütörtökön nyílt napot tartott a Komáromi Jókai Színház. Az érdeklődők beleshettek a színház kulisszái mögé, megismerhették a színházi alkotófolyamat másik oldalát. A ragyogó szép őszi nap ellenére több száz kíváncsi néző jelentkezett a színházi kalandtúrára, s a nap végére közel száz színházi bérletet váltottak a pénztárban.

Délelőtt Verebes István próbájára leshettek be a nézők. A Whisky esővízzel című zenés vígjáték bemutatójára 2011. október 7-én kerül sor, a próbák egyelőre még próbadíszletben folynak, de úgy tűnt, ez egy cseppet sem vont le a színházi varázslatból.

Koradélután több csoportban indult a kulisszajárás. A csoportokat a színház művészei – Bandor Éva, Varsányi Mari, Tóth Tibor, Bernáth Tamás és Olasz István vezették. A pincétől a padlásig végigjárhatták nézőink a színház tereit, bekukkanthattak az öltözőkbe, a varrodába, a színpad alatt húzódó zenekari árokba,a forgószínpad alá. A színpadon pár perc erejéig részesei lehettek a „varázslatnak” – fújt a szél, havazott, gomolygott a füst…

A kalandtúra további állomásai: a fehér szalonban szövegkönyvekből és műsorfüzetekből készült kiállítás, az előcsarnokban tárlat díszlet makettekből, a volt dohányzóban minibábszínház és „bábsimogató”(Bábidomár: Balaskó Edit) valamint találkozhattak Süsüvel is. A színészklubban a készülő előadás énekpróbáját és az előcsarnokban pedig egy pár perces improvizációs játékot (Majorfalvi Bálint vezetésében)is láthattak azok, akik csütörtökön részt vettek a nyílt napon.

Minden 50. látogatónak ajándékcsomaggal kedveskedett a színház.

A nap zárásaként a Vasmacska Stúdiószínpadon Spiró György Prah című előadását tekinthették meg az érdeklődők.

 

Fotók a NYÍLT NAPRÓL:

1

Az előtérben Tar Renáta színésznő és az érdeklődők csoportja

2

A fodrásztárban

3

A színpadon

4

A nézők

5

A gyerekeket Süsü is várta

6

Sok család megjelent

7

A nézőtér is megtelt

süti beállítások módosítása