Mulatsággal, lecsózással és a nagy varázslóval nyit a Vörösmarty Színház

"Közeledik szeptember 24-e, amely jeles nap több szempontból is izgalmas lesz. Délelőtt 11-kor bemutatjuk az Óz a nagy varázsló című fergeteges-zenés-táncos mesedarabunkat. És ahogy a hagyomány diktálja, idén is csatlakozunk a Lecsófesztiválhoz. Ez alkalomból pedig rengeteg programmal, igazi Évadnyitó Mulatsággal készülünk Önöknek házon belül és kívül" - közölte a Vörösmarty Színház.

MI AZ A LECSÓFESZTIVÁL?

Erdélyi Terézt a Vörösmarty Színház sajtóreferensét arról kérdeztük, mi is az a lecsófesztivál, miért nevez be rá a színház. "A lecsófesztivál Fehérváron már nevezhető akár régi hagyománynak is, idén abban lesz különleges, hogy a Fehérvári Vigasságokkkal karöltve tartják. Ilyenkor a városban mindenféle szervezet, intézmény, vagy akár magánszemélyek is főzhetnek lecsót a Várkörúton felállított bográcsokban, és a zsűri mindegyiket értékeli, szóval ez valójában egy verseny" - árulta el Teréz. Az Évadnyitó mulatság kapcsán pedig megjegyezte, igaz, hogy kulisszajárást is tartanak, akárcsak a nyílt napon, de ez alkalommal a színészek vezetik majd körbe az érdeklődőket. 

tarsulat

Mi lesz még a program a MULATSÁG NAPJÁN?

"14 órától a színpadról egyenesen az előcsarnokba vándorolnak az Óz, a nagy varázsló szereplői, ahol találkozhatnak velük, és a bátrabbak egy-egy autogrammal is gazdagabbak lehetnek. 14.30-tól színészeinkkel bejárhatják a színházat, megtudhatják, hogyan is működik a színpad. Kollégáink ugyanis színpadtechnikai bemutatóval készülnek. 16.30-tól pedig irány a színház előtti színpad, ahol a Shortstory zenekar garantálja a remek alaphangulatot, amit 17 órától színészeink fokoznak, hiszen a kedves publikumot egy bemutató-ízelítővel várják. Lesz táncmulatság, sőt oktatás is, valamint egy óriási musical-operett csokrot is kapnak tőlünk. A műsort Bakonyi Csilla és Keller János konferálja, az irodalmi konzultánsa pedig Orbán Eszter. Fellépnek: Buch Tibor, Csizmadia Gergely, Fehérvári Péter, Gulyás Balázs, Juhász Illés, Keller János, Stelly Zsófia, Tűzkő Sándor, Závodszky Noémi, Váradi Eszter Sára valamint a Vörösmarty Színház tánckara. Lesz táncmulatság, sőt oktatás is" - közölte a színház.

19 órától fergeteges karaoke partyra is sor kerül, a színház Facebook oldalán pedig akár szavazhatnak is arról, kivel énekelnének szívesen!

Azokra is gondoltak, akik gyerekekkel érkeznek: a színház Kávézójában kreatív, kézműves foglalkozásokat, rajzolást és arcfestést rendeznek. Az előcsarnokban pedig jelmezpróba és maszkolás lesz, majd a fotósarokban 15 és 16 óra között meg is örökítik a vállalkozókedvűeket!

oz2

AZ ÓZRÓL

"Már csak párat kell aludni, és persze követni a Sárga Utat, és hip-hop, belecsöppenhetnek az Óz, a nagy varázsló csodálatos mesevilágába. Ahhoz pedig, hogy ez a világ tényleg szivárványos legyen" - ajánlja a színház a produkciót. 

oz

Kováts Gergely Csanád koreográfus a darabról: "Ahogy elkezdtem dolgozni a tánckarral, rájöttem: nagy kár lenne, ha az Óz-ban nem használnánk ki a bennük rejlő képességeket, hiszen a mesevilágban bármi megtörténhet. A Színház tánckarába mindenki máshonnan érkezett, más szakmai múltat, más táncstílust tud magáénak, ezért keverhetek swinget akár electric boogie-val, vagy akár jazztáncot is belerakhatok."

ozjelmez

Juhász Katalin jelmeztervező: "A kansasi világ egy furcsa, szürke, zárt, semmitmondó, unalmasnak tűnő világ, amiből szeretne Dorka kitörni, és úgy gondolja, hogy ez borzasztó.  Aztán persze az utazás során kiderül, hogy a világ valójában rettentően színes, de kérdés, hogy ezek után a tapasztalatok után hova jutunk el…"

ozdiszlet

Bátonyi György díszlettervező: Bár saját bevallása szerint gyermekkorában rettegett az Óztól (köszönhetően a régi bakelit meselemezeknek, amelyeken tényleg igen rémisztő zenével fokozták a hatást), most épp azért tervezett kicsit absztrakt, kicsit lepuhított díszletet, hogy a kicsik ne rémüljenek meg. "Nem szerettem volna egy ijesztő világot kreálni a díszlettel. Egy picit le is puhítottam az egészet. Nem akartam szörnyeket bele, hanem inkább stilizált, világítható, többfunkciós díszletet szerettem volna, aminek van egy grafikai vonala is. A díszletelemek egyszerűségét próbáltam díszíteni a rajzosságával, a kontúrvilágával." 

süti beállítások módosítása